Κύπρος: Στη ζώνη της σταθεροποίησης

Κύπρος: Στη ζώνη της σταθεροποίησης

Η Κύπρος εξήλθε από τη ζώνη κινδύνου και εισήλθε στη ζώνη της σταθεροποίησης, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Σε προσφώνηση σε συνέδριο, με θέμα τους υδρογονάνθρακες και την αειφόρο ανάπτυξη στην Κύπρο, ο υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση και στο χρηματοπιστωτικό τομέα υπογράμμισε ότι «τα χειρότερα στον τραπεζικό τομέα τα έχουμε αφήσει πίσω».

Επίσης, διαβεβαίωσε ότι η διόγκωση των δημόσιων οικονομικών δεν μπορεί να περάσει από νέες φορολογίες και αναφέρθηκε στο θέμα των μεταρρυθμίσεων στη δημόσια υπηρεσία, επισημαίνοντας ότι ο εκσυγχρονισμός θα έπρεπε να είχε γίνει πριν πολύ καιρό.

Σημείωσε ότι η δανειακή σύμβαση επιβάλλει σε όλους ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε στις κατάλληλες αλλαγές στον δημόσιο τομέα με ανάλογη πειθαρχία και συνέπεια.

Σε ότι αφορά στις ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να πάρει σωστές αποφάσεις, διευκρινίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν διακατέχεται από δογματικές τάσεις.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων βρίσκεται σε εξέλιξη σχετική μελέτη και ότι οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα είναι με διαφάνεια και θα έχουν ως στόχο και το συμφέρον των υπαλλήλων των οργανισμών, αλλά και προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας γενικότερα.

Σχετικά με την ενέργεια ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι το φυσικό αέριο δημιουργεί τεράστια προοπτική στην κυπριακή οικονομία και τούτο καθιστά ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη προκειμένου να ανοικοδομηθεί το οικονομικό μας ��οντέλο.

Αν η κυπριακή οικονομία, τόνισε, δεν άρει τις ανισορροπίες που έχει σήμερα, δεν θα μπορέσει να αξιοποιήσει τις τεράστιες ευκαιρίες που δίδονται.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ