Κύπρος: Σημαντική για εμάς η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ

Τις εξελίξεις στην Ελλάδα παρακολουθεί στενά η κυπριακή κυβέρνηση η οποία επισημαίνει τη σημασία που έχει για την Κύπρο, η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, διαβεβαίωσε ότι η Λευκωσία έλαβε όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να μη δικαιολογείται η οποιαδήποτε ανησυχία για το κυπριακό τραπεζικό σύστημα και την κυπριακή οικονομία.  Σχολιάζοντας την απόφαση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος είπε ότι αφορά την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό.

Ο Κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ακόμη, ότι κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης στήριξε σθεναρά τις ελληνικές θέσεις.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου έκανε λόγο για «ανάλγητη μεταχείριση» της Αθήνας από τους δανειστές και εταίρους, που δεν άφησε πολλά περιθώρια στην ελληνική Κυβέρνηση. «Η απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού για διενέργεια δημοψηφίσματος, δήλωσε ο κ. Ομήρου, καταδεικνύει το τεράστιο δημοκρατικό έλλειμμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την παντελή έλλειψη αλληλεγγύης».

 

Πηγη: ΑΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Στήριξη στην Ελλάδα από τον Αναστασιάδη

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου διαψεύδει τον “διάλογο” Τσίπρα – Αναστασιάδη 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ