Κύπρος: Μήνυμα υπέρ της επανένωσης έστειλαν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι

Το αίτημα για επανένωση της Κύπρου διατράνωσαν απόψε Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι σε κοινή εκδήλωση που πραγματοποίησαν στο γήπεδο «Τσεττίν Καγιά», στη νεκρή ζώνη της Λευκωσίας.

Στην εκδήλωση πήραν μέρος μέλη 120 ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών οργανώσεων, με τη συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων να είναι μαζικότερη, σύμφωνα με πληροφορίες.

Οι διοργανωτές ελευθέρωσαν λευκά περιστέρια, στέλνοντας μήνυμα ειρήνης, ενώ την ατμόσφαιρα δονούσαν συνθήματα υπέρ της λύσης του Κυπριακού.

Όλοι τραγούδησαν μαζί το τραγούδι «Η δική μου η πατρίδα», σε στίχους της Τουρκοκύπριας ποιήτριας Νεσέ Γιασίν και μουσική του αείμνηστου Μάριου Τόκα.

Σε κοινή διακήρυξη τονίζεται: “Στηρίζουμε τις προσπάθειες για συμφωνημένη λύση και καλούμε τους δύο ηγέτες να διαπραγματευτούν σοβαρά και να καταλήξουν σε συμφωνία που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του Κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Τους καλούμε να παραμείνουν δεσμευμένοι στο όραμα μιας επανενωμένης και ειρηνικής Κύπρου, πατρίδας όλων των παιδιών της”.

Επίσης, η διακήρυξη, καλεί όλους τους Κυπρίους να κινητοποιηθούν στην προοπτική της λύσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Κρίσιμη συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί για λύση στο Κυπριακό

Φωτογραφία-σοκ από τη Βενεζουέλα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ