Κύπρος: Ελεύθερος αφέθηκε ο 76χρονος Βρετανός που έπνιξε την καρκινοπαθή σύζυγό του

Μετά από 19 μήνες σε φυλακή της Κύπρου ο 76χρονος Βρετανός που σκότωσε την καρκινοπαθή σύζυγό του αφέθηκε ελεύθερος. Μετά από μια πολύκροτη δικαστική διαδικασία, που προκάλεσε έντονο ενδιαφέρον διεθνώς και τις αγορεύσεις για μετριασμό της ποινής, το Κακουργιοδικείο ανακοίνωσε ότι καταδίκασε σε 2 χρόνια φυλάκισης στον Ντέιβιντ Χάντερ.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για την ανθρωποκτονία της συζύγου του και όχι για φόνο εκ προμελέτης. Ο 76χρονος Βρετανός έπνιξε την σύζυγό του, η οποία βρισκόταν στο τελικό στάδιο καρκίνου, επειδή όπως ανέφερε δεν μπορούσε να την βλέπει να υποφέρει.

Μάλιστα η 74χρονη, Τζάνις φέρεται να τον παρακαλούσε να την σκοτώσει για να την απαλλάξει από τους φρικτούς πόνους. Αμέσως μετά τον φόβο ο Ντέιβιντ Χάντερ είχε επιχειρήσει να βάλει και ο ίδιος τέρμα στη ζωή του με την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας χαπιών, έγινε όμως αντιληπτός εγκαίρως για να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Πάφου.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης ο 76χρονος είπε ότι δεν ήξερε που θα ήταν σήμερα χωρίς την στήριξη των φίλων του και των πρώην συναδέλφων του. «Θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους που έκαναν δωρεές για εμένα και ειδικά στους φίλους μου και στους συναδέλφους μου. Δεν ξέρω που θα βρισκόμουν χωρίς αυτούς», είπε ο Ντέιβιντ Χάντερ.

Στην ερώτηση πώς αισθάνεται τώρα ο 76χρονος με δάκρυα στα μάτια απάντησε: «Δεν μπορώ να το περιγράφω με συγχωρείτε. Εύχομαι να μπορούσα. Εύχομαι να έβρισκα τις λέξεις να το περιγράψω αλλά δεν μπορώ».

Στην συνέχεια είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την κόρη του Λέσλι Κάουθορν, που περίμενε με αγωνία την δικαστική απόφαση. «Το να μιλάω στον πατέρα μου ήταν το πιο εξαιρετικό πράγμα. Αισθάνομαι ότι η καρδιά μου έχει κολλήσει», είπε η κόρη του 76χρονου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ