Κύπρος: Αντίστροφη μέτρηση για να κλείσουν οι κάλπες – Τα ποσοστά της συμμετοχής

Η Κύπρος εκλέγει σήμερα  τον 8ο Πρόεδρό της στις 13ες εκλογές που γίνονται στη χώρα.  Μετά από μία ώρα διάλειμμα οι κάλπες άνοιξαν πάλι στις 13:00 μ.μ. και θα κλείσουν στις 18:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας και Κύπρου.

Κύπρος: Οι χαλαρές στιγμές των δύο υποψηφίων προέδρων μετά το debate και πριν από την τελική ψηφοφορία

Ανδρέας Μαυρογιάννης και Νίκος Χριστοδουλίδης αναμετρώνται στον Β΄ γύρο των Προεδρικών Εκλογών, έχοντας καταλάβει ποσοστά της τάξης του 29.59% και 32.04% αντίστοιχα, στον πρώτο γύρο, την περασμένη Κυριακή.  Συνολικά 561.273 Κύπριοι καλούνται σήμερα στις κάλπες, οι οποίες κλείνουν στις 18.00 ώρα Κύπρου. Οι ώρες ψηφοφορίας στα εκλογικά κέντρα του εξωτερικού έχουν προσαρμοστεί κατά τέτοιο τρόπο, ώστε η ψηφοφορία να λήξει και εκεί στις 6.00 μ.μ., ώρα Κύπρου.

Η τελετή ανακήρυξης του νέου Προέδρου θα πραγματοποιηθεί στις 22:00 στο στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθέρια».

Κατά την επαναληπτική ψηφοφορία, που βρίσκεται σε εξέλιξη, υπολογίζεται, ότι μέχρι τις 15:00, ποσοστό 55% του συνόλου των εγγεγραμμένων εκλογέων, προσήλθε στις κάλπες για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, ανέφερε ο γενικός Έφορος εκλογών της Κύπρου Κώστας Κωνσταντίνου.
Όπως σημείωσε ο κ. Κωνσταντίνου, το ποσοστό αυτό αναλογεί σε 308.550 πολίτες και είναι κατά 0,6 ποσοστιαίες μονάδες μειωμένο σε σχέση με το 55,6% του Α’ Γύρου των Προεδρικών Εκλογών.
Συγκριτικά με την αντίστοιχη ώρα, κατά τις περασμένες Προεδρικές Εκλογές του 2018, παρατηρήθηκε αυξημένη συμμετοχή κατά 1,8 ποσοστιαίες μονάδες (53,2%).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ