Kύμα καύσωνα στη Σκανδιναβία

Kύμα καύσωνα στη Σκανδιναβία

Του Σάκη Αρναούτογλου

Κύμα καύσωνα για τα βορειοευρωπαϊκά δεδομένα βιώνει από την περασμένη Κυριακή μεγάλο μέρος της Σκανδιναβίας και κυρίως τα ανατολικά και βόρεια τμήματά της, όπου ακόμα και στον αρκτικό κύκλο σημειώθηκαν 30 βαθμοί Κελσίου.

Πιο συγκεκριμένα στην Νορβηγία, η περασμένη νύχτα αποτελεί την πιο θερμή νύχτα από το 1973. Τα θερμόμετρα δεν έπεσαν κάτω από τους 20 βαθμούς Κελσίου την Δευτέρα το μεσημέρι ενώ τα θερμόμετρα στην πόλη Tjotta, έδειξαν 30.3° C στο Pasvik, 30.2° C στο Narvik και στο Afjord, 30.1° C στο Karasjok, αλλά και  29.7° C στο Steinkjer, 29.4° C στο Nyrud και στο  Trondheim, 28.5° C στο Mosjoen, 28.1° C στο Bodo, 28.0° C στο Tromsoe!

Στην Φιλανδία ο υδράργυρος στην πόλη Kevo, στα βόρεια της χώρας. σκαρφάλωσε χθες στους  30.7° C, στο Inari Vavla στους  30.2° C, στο Ivalo στους 28.8° C, στην Sodankyla στους 28.5° C) και στο νότο στην περιοχή Turku, στην πόλη Artukainen στους 30.0° C!

Στη Σουηδία αν και δεν σημειώθηκαν 30άρια, το Orebro κατέγραψε  29.5° C, η Eskilstuna 29.4° C, το Kvarn  και 29.3° C η Room, η Uppsala και το Linköping 29.2° C. 28° C είχε επίσης και η Στοκχόλμη.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK