Κυκλοφορούν κι αλλού λίστες

Κυκλοφορούν κι αλλού λίστες

Ονόματα γιατρών, τραπεζικών, διασημοτήτων, στελεχών και υπαλλήλων της πετρελαιοβιομηχανίας, περιλαμβάνονται στη λίστα 4.000 και πλέον πελατών της τράπεζας HSBC στο Τζέρσεϊ. Οι βρετανικές αρχές της δίωξης οικονομικού εγκλήματος έχουν στα χέρια τους διευθύνσεις και λεπτομέρειες των λογαριασμών, σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Telegraph. 

Στη λίστα περιλαμβάνονται και ονόματα κατόχων τραπεζικών λογαριασμών εκτός Βρετανίας.

Η Βρετανική Υπηρεσία Εσόδων, HMRC (HM Revenue and Customs), εξετάζει λεπτομερώς τη λίστα ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο ορισμένοι πελάτες χρησιμοποιούσαν offshore τραπεζικούς λογαριασμούς για να αποφύγουν την καταβολή φόρων, γράφει η εφημερίδα.

Στη λίστα αναγράφονται τα ονόματα και οι πληροφορίες 4.388 ατόμων που έχουν ως βάση τους τη Βρετανία και κατέχουν 699 εκατομμύρια λίρες σε τρεχούμενους λογαριασμούς.

Στελέχη της HSBC, της μεγαλύτερης τράπεζας της Βρετανίας, αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με την έκθεση, αλλά εκπρόσωπος της τράπεζας είπε στην εφημερίδα ότι «Η HSBC έχει καθήκον απέναντι στους πελάτες της και δεν μπορεί να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, ούτε καν να επιβεβαιώσει αν όντως τα αναγραφόμενα στη λίστα ονόματα είναι πελάτες της ή όχι. Συνεργαζόμαστε στενά με τις ρυθμιστικές αρχές για την έρευνα, όταν κάτι τέτοιο απαιτείται».

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ