Κίνα: Κτηνοτρόφος μετακόμισε σε διαμέρισμα μαζί με 7 μοσχάρια – Άρχισε να τα εκτρέφει στο μπαλκόνι

Ένας κτηνοτρόφος που είχε πρόσφατα μετακομίσει από το σπίτι του στο χωριό σε μια αστική πολυκατοικία στην επαρχία Σιτσουάν της Κίνας αιφνιδίασε τους νέους του γείτονες όταν άρχισε να εκτρέφει επτά μοσχάρια στο μπαλκόνι του.

Φανταστείτε να ζείτε στους επάνω ορόφους ενός αστικού συγκροτήματος κατοικιών και να ξυπνάτε ένα πρωί με το μουγκρητό των βοοειδών και την μυρωδιά της κοπριάς. Αυτή ήταν η εμπειρία εκατοντάδων ανθρώπων στην επαρχία Σιτσουάν, οι οποίοι έμειναν άφωνοι όταν διαπίστωσαν ότι ένας νέος γείτονας είχε αρχίσει να εκτρέφει βοοειδή στο μπαλκόνι του μικρού διαμερίσματός του στον 5ο όροφο. Ο άνδρας είχε πρόσφατα μετακομίσει από ένα χωριό και είχε φέρει μαζί του επτά μοσχάρια βοοειδών, βάρους 10 έως 20 κιλών, για να τα μεγαλώσει ως κατοικίδια. Ενοχλημένοι από το συνεχές μουγκρητό και την άσχημη μυρωδιά των νεαρών βοοειδών, πολλοί από τους κατοίκους κάλεσαν τις αρχές και τα ζώα απομακρύνθηκαν με τη βία την πρώτη μέρα στο νέο τους σπίτι.

Τα βίντεο με τα μοσχάρια στο μπαλκόνι της πολυκατοικίας έκαναν το γύρο του κόσμου στο Douyin, την κινεζική εκδοχή του TikTok, και ενώ οι περισσότερες αντιδράσεις ήταν χιουμοριστικές, ορισμένοι χρήστες επεσήμαναν ότι πολλοί από τους κατοίκους του συγκεκριμένου συγκροτήματος διαμερισμάτων πέρασαν όλη τους τη ζωή σε αγροτικές περιοχές, οπότε η καλλιέργεια λαχανικών και η εκτροφή ζώων είναι το μόνο που γνωρίζουν.

“Οι άνθρωποι εκεί έχουν περάσει τη ζωή τους ζώντας στην ύπαιθρο και είχαν συνηθίσει να διατηρούν πουλερικά και να φυτεύουν λαχανικά στις αυλές τους”, σχολίασε ένα άτομο.

Είναι ενδιαφέρον ότι τον Ιανουάριο, ορισμένοι κάτοικοι του ίδιου συγκροτήματος διαμερισμάτων παραπονέθηκαν ότι πολλοί άνθρωποι εκτρέφουν κότες στα διαμερίσματά τους, δημιουργώντας δυσφορία στους γείτονές τους.

Όσο για τον αγρότη που έφερε τις νεαρές αγελάδες του μαζί του στη μεγάλη πόλη, τα τοπικά ειδησεογραφικά πρακτορεία αναφέρουν ότι έχει θέσει σε συναγερμό τη διαχείριση της ιδιοκτησίας και τους φρουρούς ασφαλείας, καθώς έχει επανειλημμένα προσπαθήσει να βάλει τα ζώα κρυφά πίσω στο διαμέρισμά του στον 5ο όροφο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ