Κροατία: Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

Ο αντιπρόεδρος της κροατικής κυβέρνησης Τόμισλαβ Καραμάρκο υπέβαλε την Τετάρτη την παραίτησή του δηλώνοντας πως το κόμμα του, η Κροατική Δημοκρατική Ένωση (HDZ), το μεγαλύτερο κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού, στοχεύει να σχηματίσει μια νέα κυβέρνηση, έπειτα από την προγραμματισμένη για σήμερα, Πέμπτη ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής.

Η παραίτηση του Καραμάρκο έρχεται εν μέσω μιας πολιτικής κρίσης με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η κυβέρνηση, που έχει διάρκεια πέντε μηνών, που σχημάτισε η συμμαχία της κεντροδεξιάς, με επικεφαλής τον τεχνοκράτη Πρωθυπουργό Τίχομιρ Ορέσκοβιτς που συγκροτήθηκε με στόχο να τιθασεύσει το διογκούμενο δημόσιο χρέος, να μειώσει την υψηλή ανεργία και να τονώσει την ανάπτυξη της οικονομίας, που βγήκε μόλις το 2015 από εξαετή ύφεση.

Το κοινοβούλιο αναμένεται να ψηφίσει υπέρ της πρότασης μομφής που κατέθεσε το συντηρητικό HDZ στην ψηφοφορία της Πέμπτης.

«Αύριο θα διεξαγάγουμε μια ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής ενάντια στον πρωθυπουργό Ορέσκοβιτς καθώς αυτή η κυβέρνηση δεν είναι λειτουργική», δήλωσε ο Καραμάρκο στους δημοσιογράφους.

Αν ο Ορέσκοβιτς χάσει την ψηφοφορία, θα πρέπει να παραιτηθεί.

«Ελπίζω πως η Κροατία θα αποκτήσει μια κυβέρνηση που θα έχει συναίσθηση των (οικονομικών) δυσκολιών που η χώρα αντιμετωπίζει σήμερα» τόνισε ο Καραμάρκο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Νίγηρας: Νεκροί 34 μετανάστες εκ των οποίων τα 20 ήταν παιδιά

Deloitte: Οι εταιρείες δεν είναι έτοιμες για Brexit

Επικοινωνία Ομπάμα – Ερντογάν για το μακελειό του Ορλάντο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ