Κρίσιμη συνάντηση στη Γερμανία

Κρίσιμη συνάντηση στη Γερμανία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση των αντιπροσωπειών των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) και των Πρασίνων στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών των γερμανικών κομμάτων με σκοπό τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας και αρχηγός της CSU Χορστ Ζεεχόφερ ηγούνται 14μελούς αντιπροσωπείας των κομμάτων τους, ενώ από την πλευρά των Πρασίνων επικεφαλής της 7μελούς ομάδας είναι οι δύο πρόεδροι Τζεμ Έζντεμιρ και Κλαούντια Ροτ.

Ενόψει της συνάντησης οι πολιτικοί των τριών κομμάτων δεν θέλησαν να αποκαλύψουν τις θέσεις με τις οποίες προσέρχονται στην συζήτηση, ενώ ο κ. Ζεεχόφερ, ο οποίος απέρριπτε από την αρχή το ενδεχόμενο συνεργασίας με τους Πράσινους, δήλωσε μολαταύτα ότι «υπάρχουν αντικειμενικές πιθανότητες» για συνεργασία. Κληθείσα να σχολιάσει την τοποθέτηση αυτή, η κυρία Ροτ εμφανίστηκε μάλλον επιφυλακτική και δήλωσε ότι «ο κ. Ζεεχόφερ αλλάζει πολύ συχνά γνώμη, μπορεί να λέει κάτι διαφορετικό σε μια ώρα».

Αποφάσεις πάντως σε ό,τι αφορά την προοπτική συνεργασίας δεν αναμένεται να ληφθούν σήμερα, όπως δήλωναν νωρίτερα μέλη των αντιπροσωπειών. Για την Δευτέρα έχει προγραμματιστεί νέα συνάντηση των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD).

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ