“Κρίση, χειρότερη από τη μαφία”

Η δήλωση του ιταλού πολιτικού και ηθοποιού Μπέπε Γκρίλο ότι “η οικονομική κρίση είναι χειρότερη από την μαφία”, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην Ιταλία.

Ο Γκρίλο, επικεφαλής του κινήματος των “πέντε αστέρων” (το οποίο προτείνει μείωση της γραφειοκρατίας, του αριθμού των βουλευτών και την ενίσχυση του θεσμού του δημοψηφίσματος) μιλώντας στο Παλέρμο της Σικελίας, τόνισε: “η κρίση είναι χειρότερη από την μαφία. Η μαφία περιορίζεται στο να απαιτεί, από τα θύματά της, την πληρωμή υποχρεωτικού δασμού προστασίας της τάξης του 10%. Τώρα όμως, διαπιστώνουμε την ύπαρξη μιας άλλης μαφίας, που πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις και στραγγαλίζει τους ανθρώπους”.

“Πρόκειται για βαρύτατη προσβολή της μνήμης όσων αστυνομικών και δικαστικών έχασαν την ζωή τους καταπολεμώντας την μαφιόζικη μάστιγα”, πρόσθεσε η Άντζελα Ολιάστρο, αδελφή του αστυνομικού Σεραφίνο Ολιάστρο, ο οποίος δολοφονήθηκε από την σικελική μαφία πριν είκοσι ένα χρόνια.

Σε οξύτατο τόνο και οι αντιδράσεις πολλών εκπροσώπων της τοπικής πολιτικής: “ο Γκρίλο μιλά σαν τους μαφιόζους, χωρίς να έχει καν το χάρισμα της πρωτοτυπίας. Πριν από αυτόν, τις ίδιες δηλώσεις, σχετικά με τις μεθόδους της Κόζα Νόστρα, τις είχαμε ακούσει από γνωστούς νονούς όπως τον Τάνο Μπανταλαμέντι”, τονίζει ο δημοσιογράφος και εκπρόσωπος του κόμματος Αριστερά και Ελευθερία, Κλάουντιο Φάβα.    

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ