Κρεμλίνο: Οι ΗΠΑ προσπαθούν ωμά να στρατολογήσουν Ρώσους πολίτες

Σχολιάζοντας δημοσίευμα των New York Times, o εκπρόσωπος Τύπου του Βλαντίμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, τόνισε ότι οι ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούνται με πολύ ωμό τρόπο στον τομέα της κατασκοπείας και προσπαθούν να στρατολογήσουν Ρώσους πολίτες ασκώντας τους πιέσεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των ΝΥΤ, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες επιχείρησαν να κάνουν πληροφοριοδότη τους τον Ρώσο επιχειρηματία Όλεγκ Ντεριπάσκα και να του αποσπάσουν πληροφορίες για την υποτιθέμενη επέμβαση της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές.

Όπως δήλωσε ο Πεσκόφ, παρόμοια δημοσιεύματα «μας υποχρεώνουν να προβληματιστούμε για πολλά πράγματα, αλλά ταυτόχρονα αυτά συνιστούν ένα προφανές γεγονός της πρακτικής που υιοθετούν οι ΗΠΑ το τελευταίο διάστημα».

«Λαμβάνοντας υπόψιν το ότι τέτοιοι επιχειρηματίες όπως ο Όλεγκ Ντεριπάσκα, είναι μεγαλομέτοχοι και διευθύνουν τεράστιους επιχειρηματικούς ομίλους και παραγωγικές μονάδες στις οποίες απασχολούνται δεκάδες και ίσως σε κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και εργαζομένους σε ευαίσθητους τομείς της ρωσικής οικονομίας, μπορεί να ειπωθεί ότι παρόμοια περιστατικά δείχνουν εύγλωττα τις προσπάθειες επέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας» υπογράμμισε ο Πεσκόφ.

Επίσης, απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα, αν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες επιχείρησαν να προσεγγίσουν με τον ίδιο σκοπό άλλους Ρώσους μεγαλοεπιχειρηματίες, αλλά αρκέσθηκε να πει ότι για αυτό πρέπει να ρωτήσουν τους Ρώσους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ