Κρέας αλόγου σε χάμπουργκερ

Κρέας αλόγου σε χάμπουργκερ

Κρέας αλόγου εντοπίστηκε σε χάμπουργκερ που αναφέρεται ότι παρασκευάζονται από βόειο κρέας σε τρία εστιατόρια της Taco Bell στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε η αμερικανική αλυσίδα εστιατορίων fast-food, η οποία και απέσυρε τα προϊόντα αυτά από τα εδέσματά της.

“Η ποιότητα των τροφίμων είναι η πρώτη μας προτεραιότητα, και όταν υπήρξαν αναφορές για προϊόντα βοείου κρέατος με παραπλανητική σήμανση, κάναμε τους δικούς μας ελέγχους στα χάμπουργκερ που πωλούνται στα τρία εστιατόρια μας” στο Ηνωμένο Βασίλειο, και βρίσκονται στην περιοχή του Έσεξ, στο ανατολικό τμήμα του Λονδίνου και στο Μάντσεστερ, ανακοίνωσε η Taco Bell, η οποία ειδικεύεται στην τεξανή και μεξικανική κουζίνα.

“Είμαστε πολύ απογοητευμένοι καθώς ανακαλύψαμε ότι πολλά χάμπουργκερ που αγοράζαμε από ένα προμηθευτή στην Ευρώπη βρέθηκαν θετικά στους ελέγχους για αλογίσιο κρέας”, προσθέτει η αλυσίδα σε ανακοίνωσή της, χωρίς να διευκρινίζει το όνομα του προμηθευτή, και διαβεβαιώνει ότι “απέσυρε αμέσως τα χάμπουργκερ αυτά” από τα εστιατόριά της στη Βρετανία.

Η βρετανική Αρχή Ασφάλειας των Τροφίμων (FSA) ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι κρέας αλόγου ανακαλύφθηκε σε προϊόντα που πωλούνται από την μεγάλη εταιρεία κατεψυγμένων τροφίμων Bird’s Eye, και την εταιρεία εστίασης Brakes, κατά την τρίτη σειρά των ελέγχων που διενεργούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο, τον Ιανουάριο.

Τα χάμπουργκερ της Taco Bell, τα πικάντικα σουβλάκια βοείου κρέατος που πωλούνται από την Brakes και τα λαζάνια και τα μακαρόνια μπολονέζ που παράγονται από την Bird’s Eye, περιέχουν περισσότερο από 1% κρέας αλόγου, σύμφωνα με την FSA.

 

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.