Κράτησαν μωρό στην αμερικανική πρεσβεία ως… ύποπτο για τρομοκρατία

Μια ασύλληπτη περιπέτεια έζησε ένα μωράκι μόλις 3 μηνών καθώς του απαγορεύτηκε να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο με προορισμό τη Φλόριντα, με την υποψία πως είναι… τρομοκράτης.

Ο μικρός Χάρβεϊ Κένιον και η οικογένειά του ετοιμάζονταν να ταξιδέψουν από την Αγγλία προς τις ΗΠΑ όταν οι αρχές μετέφεραν το αγοράκι στην αμερικανική πρεσβεία στο Λονδίνο επειδή ο παππούς του, Πολ Κένιον, έκανε λάθος σε ένα έγγραφο.

Ο 62χρονος Πολ Κένιον, πριν το ταξίδι στη Φλόριντα, χρειάστηκε να συμπληρώσει το ειδικό έντυπο ESTA, το οποίο συμπληρώνουν όσοι πρόκειται να επισκεφθούν τις ΗΠΑ.

Έκανε λοιπόν το λάθος, να τσεκάρει το «Ναι» στην ερώτηση “αν είσαι τρομοκράτης” στο έγγραφο του μικρού Χάρβεϊ, με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι της πρεσβείας να καλέσουν την οικογένεια για εξηγήσεις.

Οι υπεύθυνοι, μάλιστα, κράτησαν το μωρό στην αμερικανική πρεσβεία στο Λονδίνο, ενώ αρνήθηκαν στην οικογένεια να ταξιδέψει μέχρι τη Φλόριντα. Το πρόβλημα, λύθηκε μετά από αρκετή ώρα, αλλά οι γονείς του έχασαν την πτήση και ταξίδεψαν με άλλη, πληρώνοντας νέα εισιτήρια.

Αστειευόμενος ο παππούς είπε: «Το μωρό μας ήταν πολύ καλό καθ’ όλη την διάρκεια της “ανάκρισης”. Σκέφτηκα να του φορέσουμε πορτοκαλί φόρμα για να τον πάμε εκεί (όπως δηλαδή φορούν οι κρατούμενοι στις ΗΠΑ) αλλά τελικά είπαμε καλύτερα να το αποφύγουμε».

Πηγή: Daily Mail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ