Κόσοβο: Συνεχίζονται οι έρευνες

Κόσοβο: Συνεχίζονται οι έρευνες

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης εναντίον οχημάτων της αποστολής της ΕΕ για την επιβολή του νόμου στο Κόσοβο (Eulex) που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του 35χρονου μέλους της τελωνειακής υπηρεσίας της Eulex, Άντριους Σεναβίτσιους, δήλωσε η εκπρόσωπος της αποστολής, Ιρίνα Γκουντέλιεβιτς.

Μεικτή ομάδα της αστυνομίας της Eulex και της αστυνομίας του Κοσόβου ερευνά τη δολοφονία του στελέχους της Eulex στο βόρειο Κόσοβο, κοντά στην πόλη Ζβέτσαν και την υπόθεση έχει αναλάβει η ειδική εισαγγελία του Κόσοβου, ανέφερε η κ. Γκουντέλιεβιτς.

Η εκπρόσωπος της Eulex επανέλαβε την έκκληση προς τους κατοίκους του βορείου Κοσόβου, αν γνωρίζουν κάτι για τη φονική επίθεση να επικοινωνήσουν μέσω τηλεφώνου με την αποστολή της ΕΕ.

Η κ. Γκουντελιέβιτς δεν θέλησε να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι έρευνες.

Το μέλος της αποστολής της EE έχασε τη ζωή του σε δολοφονική ενέδρα στον δρόμο Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα – Ράτσαν, στην περιοχή Μπαλαμπάν, κοντά στην πόλη Ζβέτσαν, στο βόρειο Κόσοβο όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Σέρβοι, όταν άγνωστοι πυροβόλησαν εναντίον δύο οχημάτων της Eulex, στα οποία επέβαιναν συνολικά έξι μέλη της αποστολής.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ