Κορονοϊός – Τουρκία: Σκληρά μέτρα ενόψει Ραμαζανιού ανακοίνωσε ο Ερντογάν

Την αυστηροποίηση των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας εν μέσω αύξησης κρουσμάτων και θανάτων στην Τουρκία ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Έπειτα από τρίωρη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο «σουλτάνος» γνωστοποίησε ότι ο αριθμός των επαρχιών που θεωρούνται «πολύ υψηλού κινδύνου» για τη διάδοση του νέου κορονοϊού έφτασε τις 58, σε σύνολο 81 και σε αυτές κατοικεί το 80% του πληθυσμού.

Έτσι τις καθημερινές θα εξακολουθήσει να ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, ενώ όλα τα εστιατόρια και τα καφενεία θα λειτουργούν στο 50% της χωρητικότητάς τους. Ωστόσο στις πόλεις που αντιμετωπίζουν πολύ υψηλό κίνδυνο, θα επιβληθεί ολικό lockdown τα Σαββατοκύριακα. Όσο για το τι θα γίνει στο Ραμαζάνι που φέτος ξεκινά στις 13 Απριλίου;

Σύμφωνα με τα ανακοινωθέντα μέτρα θα απαγορεύονται σε όλη τη χώρα οι συναθροίσεις για τα παραδοσιακά γεύματα σαχούρ (πριν από το ξημέρωμα) και ιφτάρ (μετά τη δύση του ηλίου), ενώ θα απαγορευτεί η κυκλοφορία τα Σαββατοκύριακα σε όλη τη χώρα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ