Κορονοϊός: Το συγκλονιστικό εξώφυλλο του Time για τους 200.000 νεκρούς στις ΗΠΑ – ΦΩΤΟ

Με ένα εντυπωσιακό και συγκλονιστικό εξώφυλλο κυκλοφορεί το περιοδικό “Time”, το οποίο αποτίει φόρο τιμής στους 200.000 νεκρούς από τον κορονοϊό στις ΗΠΑ. Το πρωτοσέλιδο φέρει την υπογραφή του ελληνικής καταγωγής γραφίστα, Τζον Μαυρουδή.

Αυτή είναι μόλις η δεύτερη φορά στην ιστορία του περιοδικού “Time”, που κυκλοφορεί με μαύρο εξώφυλλο. Η προηγούμενη φορά ήταν τον Σεπτέμβριο του 2001, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους. Στο εξώφυλλο είναι γραμμένοι οι ημερήσιοι απολογισμοί θανάτων από κορονοϊό στις ΗΠΑ, από τις 29 Φεβρουαρίου.

Την επιμέλεια του εξωφύλλου ανέλαβε ο ελληνικής καταγωγής καλλιτέχνης Τζον Μαυρουδής, ο οποίος χρησιμοποίησε δεδομένα του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. «Αυτή είναι μια αργή, σταθερή πορεία θανάτου. Πόσοι ακόμη προτού ξυπνήσουμε τελικά;», έγραψε ο καλλιτέχνης σε ανάρτησή του στο Facebook.

«Πραγματικά ελπίζω ότι αυτό το εξώφυλλο θα είναι μια αφύπνιση για εκείνους που είναι μουδιασμένοι απέναντι σε αυτή την καταστροφή. Η επιστήμη και η κοινή λογική αποτελούν την απάντηση σε αυτή την κρίση», δήλωσε ο εικονογράφος στο Time..

Δείτε το συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ