Κορονοϊός: Το Facebook στη μάχη κατά των fake news

To Facebook ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας δωρεάν διαφημίσεις στην πλατφόρμα του στο πλαίσιο των προσπαθειών καταπολέμησης των ψευδών ειδήσεων σχετικά με τον νέο κορονοϊό, δήλωσε ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

“Προσφέρουμε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας όσες δωρεάν διαφημίσεις χρειάζεται”, ανέφερε ο Ζάκερμπεργκ σε ανάρτησή του στο Facebook.

Οι χρήστες που αναζητούν πληροφορίες για τον νέο κορονοϊο στο Facebook θα κατευθύνονται είτε στον ιστότοπο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είτε σε αυτό των τοπικών τους υγειονομικών Αρχών όπου θα μπορούν να ενημερωθούν για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, εξήγησε ο επικεφαλής της εταιρείας.

Ο Ζάκερμπεργκ δεσμεύθηκε ότι το Facebook θα αποσύρει fake news και θεωρίες συνωμοσίας από τον ιστότοπο, στο πλαίσιο της προσπάθειας να καταπολεμηθεί η παραπληροφόρηση σχετικά με την επιδημία covid-19.

Το Facebook θα συνεργαστεί με ειδικούς σε θέματα υγείας από όλο τον κόσμο και θα στηρίξει αλλά και θα προσφέρει “δωρεάν διαφημίσεις” σε άλλους υγειονομικούς οργανισμούς.

Τον Φεβρουάριο το Facebook είχε ανακοινώσει ότι θα απαγορεύσει τις διαφημίσεις προϊόντων που υπόσχονται ότι θεραπεύουν ή προστατεύουν από τον νέο κορονοϊό.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.