Κορονοϊός: Συνεδριάζουν την Πέμπτη οι ηγέτες της G7

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα μετάσχει την Πέμπτη στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών των χωρών-μελών της G7, προκειμένου να συντονίσουν την απάντησή τους στην πανδημία του κορονοϊού, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Τραμπ, που προεδρεύει της G7 φέτος, αναγκάστηκε να ακυρώσει την ετήσια σύνοδό της, η οποία ήταν προγραμματισμένη να γίνει τον Ιούνιο στο Καμπ Ντέιβιντ του Μέριλαντ.

Στην «Ομάδα των 7» μετέχουν οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Βρετανία, η Ιταλία, ο Καναδάς, η Ιαπωνία και η Γερμανία, χώρες που έχουν πληγεί σφοδρά από την πανδημία. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ασθένησε και ο ίδιος και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στην εντατική, όμως πήρε εξιτήριο την Κυριακή.

«Με τη συνεργασία, η G7 ακολουθεί μια συνολική προσέγγιση για την αντιμετώπιση της κρίσης σε πολλαπλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένης της υγείας, της οικονομίας, της ανθρωπιστικής βοήθειας, και της επιστήμης και τεχνολογίας», είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζαντ Ντίρι.

Οι επτά ηγέτες είχαν συνεδριάσει ξανά με βιντεοδιάσκεψη –κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στα χρονικά– στις 16 Μαρτίου και αναμένεται ότι θα συνεχίσουν τις επαφές τους με αυτόν τον τρόπο και τον επόμενο μήνα.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ