Κορονοϊός: Συνεχίζεται η μείωση του αριθμού των νοσούντων στην Αυστρία

Για τέταρτη στη σειρά ημέρα συνεχίστηκε και σήμερα η καθημερινή μείωση των “επίκαιρα νοσούντων” από τον νέο κορονοϊό στην Αυστρία, μία τάση που υπάρχει από την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών, και που σημαίνει ότι ο αριθμός των αποθεραπευμένων ανθρώπων υπερβαίνει τον αριθμό εκείνων που εξακολουθούν να νοσούν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αυστριακού υπουργείου Υγείας, σήμερα το απόγευμα καταγράφονταν συνολικά 14.321 κρούσματα από την εμφάνιση του ιού στη χώρα, 8.098 έχουν αποθεραπευθεί, συνολικά υπήρξαν 393 θάνατοι.

Σήμερα, 1.001 άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και από αυτούς οι 232 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ ο αριθμός των έως τώρα διενεργηθέντων διαγνωστικών τεστ στη χώρα ανέρχεται σε 156.801.

Ως μία από τις πρώτες στην Ευρώπη, η αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού Λαϊκού Κόμματος και Πράσινων έχει προχωρήσει σε μία χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν εδώ και ένα μήνα.

Ήδη από χθες εφαρμόζεται, σε μία πρώτη φάση, μία σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας με την επαναλειτουργία εμπορικών καταστημάτων και κάποιων επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών, ενώ σήμερα ανακοινώθηκε μερική άρση των περιορισμών που υπήρχαν σε σχέση με τον χώρο του αθλητισμού, και μεταξύ άλλων επιτρέπεται πάλι η λειτουργία γηπέδων τένις ή γκολφ.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.