Κορονοϊός: Σε κατάσταση συναγερμού η Ιταλία

Ραγδαίες οι εξελίξεις με τον κορονοϊό, που ευθύνεται για τον θάνατο πάνω από 210 ανθρώπων στην Κίνα. Στην Ιταλία, το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση συναγερμού για τους επόμενους έξι μήνες. Είχε προηγηθεί η επιβεβαίωση, χθες βράδυ, ότι δυο κινέζοι τουρίστες που έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο της Ρώμης πάσχουν από κοροναϊό.

Σημειώνεται ότι και ένας Ιταλός έφηβος, ο οποίος ζει στην πόλη Τρεβίζο, υποβλήθηκε σε εξετάσεις καθώς παρουσίασε πυρετό μόλις επέστρεψε από ταξίδι στην Κίνα.

Την ίδια ώρα, σε εργαστηριακές εξετάσεις υποβλήθηκε μόλις και ένας άνδρας ο οποίος δούλευε στο ξενοδοχείο της Ρώμης στο οποίο διέμειναν οι δυο Κινέζοι που μολύνθηκαν με τον ιό.

Πάντως, ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα επανέλαβε ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, ότι τα νοσοκομεία της χώρας είναι πλήρως εξοπλισμένα και, κατά συνέπεια, δεν υπάρχουν λόγοι υπερβολικής ανησυχίας.

Μέχρι χθες, οι ειδικοί εμφανίζονταν σχετικά καθησυχαστικοί και υπογράμμιζαν ότι οι πιθανότητες να σημειωθεί μετάδοση του κοροναϊού στη χώρα δεν ξεπερνούσαν το 12%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ