Κορονοϊός-Ρωσία: Θα παραχθούν 30 εκατομμύρια δόσεις του Sputnik-V έως τον Ιούνιο του 2021

Ενδέχεται αυτό να συμβεί και νωρίτερα...

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Η Ρωσία θα παραγάγει 30 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Sputnik-V έως τον Ιούνιο του 2021, αλλά αυτό ενδέχεται να συμβεί και νωρίτερα, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Ντενίς Μαντούροφ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο RBK.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τον Δεκέμβριο θα παραχθούν περισσότερες από 2,5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου.

«Τον Ιανουάριο με βάση τους αναπροσαρμοσμένους σχεδιασμούς θα υπάρχουν 3,5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου, στην συνέχεια έως τον Απρίλιο θα παραχθούν 18 εκατομμύρια δόσεις και έως τον Ιούνιο θα φθάσουμε τα 30 εκατομμύρια δόσεις. Ωστόσο είμαι κατά κάποιο τρόπο αισιόδοξος ότι αυτό μπορεί να συμβεί νωρίτερα», δήλωσε ο Μαντούροφ.

Ο Ρώσος υπουργός είπε επίσης ότι η τιμή του εμβολίου Sputnik-V θα μειώνεται στον βαθμό που μαζικοποιείται η παραγωγή του και ότι αυτή τη στιγμή ολοκληρώνεται η διαδικασία έγκρισης της υγρής μορφής του εμβολίου, ενώ τον επόμενο χρόνο θα αρχίσει η παραγωγή του εμβολίου σε στερεά μορφή, μορφή σκόνης η οποία θα μετατρέπεται σε διάλυμα που θα χορηγείται ενδομυϊκά.

Πηγή: TASS/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.