Κορονοϊός: Προς ακύρωση η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου

Την ακύρωση της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ), ζητεί το γερμανικό υπουργείο Υγείας, λόγω της έξαρσης του κορονοϊού, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας BILD.

Η τελική απόφαση για την διοργάνωση της Έκθεσης, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 4-8 Μαρτίου και συγκεντρώνει πάνω από 10.000 εκθέτες και 150.000 επισκέπτες, αναμένεται να ληφθεί απόψε.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του υπουργείου είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να προτείνει στους αρμόδιους, δηλαδή στο κρατίδιο του Βερολίνου, την ακύρωση της Έκθεσης, αλλά θα πρέπει οι ίδιοι να αποφασίσουν.

Η BILD αναφέρει, ωστόσο, ότι το γερμανικό υπουργείο Υγείας έχει θέσει συγκεκριμένα κριτήρια για εκδηλώσεις, στις οποίες συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός ανθρώπων. «Ένα κριτήριο είναι ο αριθμός των πιθανών επαφών. Σε εκθέσεις, συνέδρια ή μεγαλύτερες εκδηλώσεις η δυνατότητα ανίχνευσης των ατόμων που μπορεί να ήρθαν σε επαφή με κάποιον ασθενή είναι πάρα πολύ δύσκολη», αναφέρει το υπουργείο. «Εάν εφαρμόσει κανείς αυτά τα κριτήρια, η απόφαση μπορεί να είναι μόνο μία, η ακύρωση της ΙΤΒ», αναφέρει η εφημερίδα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ