Κορονοϊός: Πόλη-φάντασμα η Γουχάν – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Μία Αμερικανίδα που περιηγήθηκε στους δρόμους της Γουχάν, της πόλης όπου ξέσπασε η επιδημία του κορονοϊού, μοιράστηκε σοκαριστικά πλάνα από μια πόλη που θυμίζει φάντασμα.

Αν και υπάρχουν 11 εκατομμύρια κάτοικοι, δεν κυκλοφορεί ψυχή καθώς ακολουθούν τις οδηγίες μεταξύ των οποίων είναι να αποφεύγονται οι συναθροίσεις-συγκεντρώσεις και οι άσκοπες μετακινήσεις.

Ήδη υπάρχουν περιορισμοί στην είσοδο τουριστών-επισκεπτών ή στην έξοδο των κατοίκων από την πόλη στην προσπάθεια περιορισμού και ελέγχου της επιδημίας.

Τα περισσότερα οχήματα, περιλαμβανομένων και των Ι.Χ, δεν κυκλοφορούσαν σε περιοχές του κέντρου την Κυριακή, ενώ η πόλη θα στρατολογήσει 6.000 ταξί στις γειτονιές ώστε να βοηθήσει τους ανθρώπους στις ενδεχόμενες μετακινήσεις τους. Η Κίνα διέκοψε τα δρομολόγια του τρένου, των αεροπλάνων και λοιπών μέσων μεταφοράς από τις 22 Ιανουαρίου και απέκλεισε 16 πόλεις με συνολικό πληθυσμό 50 εκατ. κατοίκων.

Eπίσης, και ένας Βρετανός βγήκε για να αγοράσει φαγητό και νερό και μεταδίδει πλάνα από τον πιο πολυσύχναστο δρόμο της Γουχάν που θυμίζει έρημη πόλη.

Πηγή: MetroUK

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ