Κορονοϊός – Περού: Συνελήφθη Κινέζος που ζητούσε χρήματα για να κάνει παράνομα τεστ σε πολίτες

Κινέζος υπήκοος συνελήφθη την Κυριακή στη Λίμα και σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος του διότι πρότεινε παράνομα σε πολίτες ταχείες διαγνωστικές εξετάσεις για να μάθουν αν έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό, με τη χρήση τεστ που είχαν κλαπεί από το υπουργείο Υγείας, ενημέρωσε η περουβιανή αστυνομία.

«Ο κινέζος υπήκοος Τιανσίνγκ Τζανγκ, ο οποίος προχωρούσε σε ταχείες διαγνωστικές εξετάσεις με κλεμμένα τεστ, συνελήφθη», αναφέρει το δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε η αστυνομία του Περού.

Ο 36χρονος συνελήφθη ενώ, φορώντας ποδιά γιατρού και μάσκα, πήγαινε από σπίτι σε σπίτι στη συνοικία Μπρένια, στην πρωτεύουσα του Περού, και πρότεινε στους κατοίκους διαγνωστικές εξετάσεις έναντι αμοιβής.

Ομολόγησε ότι είχε κλέψει τα τεστ από το υπουργείο Υγείας, όπου εργαζόταν, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία βρήκε στο σπίτι του έναν σάκο που περιείχε περίπου είκοσι γρήγορα τεστ και άλλο ιατρικό υλικό.

Ο περουβιανός πρόεδρος Μαρτίν Βισκάρα ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη ότι θα διανεμηθούν στις υπηρεσίες υγείας σε όλη τη χώρα 330.000 γρήγορα τεστ για τον εντοπισμό κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας των Άνδεων, έχουν γίνει μέχρι σήμερα 45.272 διαγνωστικές εξετάσεις. Το Περού, που μετρά 32 εκατομμύρια κατοίκους, έχει καταγράψει 7.519 κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό και 193 θανάτους από την ασθένεια COVID-19.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ