Κορονοϊός-Παρίσι: “Λουκέτο” σε 24 εστιατόρια που λειτουργούσαν παράνομα

Σε “λουκέτο” προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές του Παρισιού σε 24 εστιατόρια, που ήταν ανοιχτά παράνομα, τη στιγμή που τα εστιατόρια και τα μπαρ παραμένουν κλειστά στη Γαλλία από το τέλος Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της μάχης κατά της πανδημίας.

Οι Αρχές βεβαίωσαν τις σχετικές παραβάσεις και θα επιβάλουν εντός των επόμενων ωρών στους υπεύθυνους το μέτρο του διοικητικού κλεισίματος των καταστημάτων, διάρκειας 15 ημερών, ανέφερε η Αστυνομία του Παρισιού σε ένα δελτίο Τύπου. Το βράδυ της Παρασκευής, ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ ανακοίνωσε την ενίσχυση των ελέγχων της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, που εφαρμόζεται από τις 18.00 τοπική ώρα, των παράνομων πάρτι και του «παράνομου ανοίγματος» των εστιατορίων, προκειμένου «οι παρεκκλίσεις ορισμένων να (…) μην καταστρέψουν τις προσπάθειες όλων».

Από την 1η Ιανουαρίου, 34 εμπορικά καταστήματα στο Παρίσι έχουν επίσης κλείσει για ένα δεκαπενθήμερο, εκ των οποίων 8 σουπερμάρκετ, για μη τήρηση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας ή χρήσης της μάσκας, σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση της γαλλικής πρωτεύουσας.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, καθημερινά, κατά μέσο όρο, ελέγχονται στο Παρίσι 300 με 400 επιχειρήσεις που υποδέχονται κόσμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ