Κορονοϊός: Παγκόσμια πτώση στις τιμές του πετρελαίου

Σημαντική πτώση στις τιμές του αργού πετρελαίου, κατά 31% σημειώνεται ύστερα από την αποτυχία συμφωνίας των μελών του ΟΠΕΚ.Πρόκειται για την πρώτη φορά που οι τιμές του αργού πετρελαίου πέφτουν κάτω από 34 δολάρια το βαρέλι, από τον Φεβρουάριο του 2016.

Οι τιμές του αργού πετρελαίου σημείωσαν πτώση κατά 31%, στα 31.43 δολάρια το βαρέλι, ύστερα από την αποτυχία των μελών του ΟΠΕΚ να καταλήξουν σε συμφωνία.

Το Σάββατο, η Σαουδική Αραβία μείωσε τις επίσημες τιμές πώλησης του αργού πετρελαίου προς όλους τους αγοραστές, μέχρι τον Απρίλιο, ύστερα από την αποτυχία για επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των μελών του ΟΠΕΚ αλλά και της Ρωσίας και άλλων χωρών, ώστε να μειωθεί η παραγωγή πετρελαίου.

Την Παρασκευή, ο ΟΠΕΚ και τα μέλη του ΟΠΕΚ+, όπως ονομάζονται οι χώρες που παράγουν πετρέλαιο και δεν ανήκουν στον ΟΠΕΚ, πραγματοποίησαν διαπραγματεύσεις στη Βιέννη της Αυστρίας, προτείνοντας την ανάγκη να μειωθεί περαιτέρω η παραγωγή πετρελαίου, εν μέσω της εξάπλωσης του κορονοϊού. Στις εν λόγω διαπραγματεύσεις, ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Αλεξάντερ Νόβακ, απέρριψε την πρόταση για μείωση στην παραγωγή πετρελαίου.

Πηγή: sputnik

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ