Κορονοϊός – Ολλανδία: Η επιτροπή ειδικών προτείνει lockdown 2 εβδομάδων

Η επιτροπή των ειδικών στην Ολλανδία προτείνει στην κυβέρνηση μέτρα lockdown διάρκειας δύο εβδομάδων για να καταπολεμηθεί η άνοδος των κρουσμάτων κορονοϊού.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας NOS, αν η κυβέρνηση αποφασίσει να ακολουθήσει τη σύσταση της επιτροπής, και επιβάλει μερικό lockdown, θα είναι το πρώτο μετά το καλοκαίρι στη δυτική Ευρώπη.

Όπως αναφέρει το dutchnews.nl, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε αναμένεται να λάβει αύριο Παρασκευή απόφαση για τα νέα μέτρα. Μαζί με τον υπουργό Υγείας, Ούγκο ντε Γιονγκ. Ήδη οι αντιδράσεις είναι έντονες για την επιβολή νέων μέτρων.

Μεταξύ των μέτρων που εξετάζονται είναι η ακύρωση εκδηλώσεων, η αναστολή της λειτουργίας κινηματογράφων και θεάτρων και ο περιορισμός του ωραρίου λειτουργίας των καφέ και των εστιατορίων. Επίσης ο αριθμός των επιτρεπόμενων ατόμων θα αλλάξει. Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά.

Το δημοσίευμα επίσης αναφέρει πληροφορίες ότι μετά τη λήξη του lockdown, θα υπάρξει διαφοροποίηση και στο σύστημα εισόδου στους εσωτερικούς χώρους και θα επιτρέπεται μόνο σε πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες.

Ο κανόνας  2G, όπως το αποκαλούν, σημαίνει ότι θα αποκλείονται όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί και μέχρι τώρα έπρεπε να έχουν αρνητικό τεστ για να μπορέσουν να πάνε σε εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις και σινεμά.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ