Κορονοϊός: Ο Τραμπ ακυρώνει τη φυσική συνάντηση των G7 – Θα γίνει με τηλεδιάσκεψη

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να μην φιλοξενήσει τους ηγέτες των επτά πιο ισχυρών κρατών στο Καμπ Ντέιβιντ του Μέριλαντ, λόγω της έξαρσης του κορονοϊού και αντ’ αυτού θα συζητήσουν μέσω τηλεδιάσκεψης, όπως επιβεβαίωσε και ο Λευκός Οίκος. Η Σύνοδος Κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) ήταν προγραμματισμένη να γίνει τον Ιούνιο. “Η Σύνοδος των ηγετών της G7 που επρόκειτο να φιλοξενήσουν οι ΗΠΑ τον Ιούνιο στο Καμπ Ντέιβιντ θα γίνει μέσω βιντεοδιάσκεψης”, εξήγησε ο Τζαντ Ντίαρ, εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας. Ο Λευκός Οίκος διευκρίνισε ότι για να συνεχιστεί ο “στενός συντονισμός” των επτά κρατών, θα γίνουν και άλλες βιντεοδιασκέψεις, τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Σε μια πρώτη συζήτηση που έκαναν τη Δευτέρα με αυτόν τον τρόπο οι επτά ηγέτες δήλωσαν αποφασισμένοι να κινητοποιήσουν όλα τα εργαλεία οικονομικής πολιτικής που έχουν στη διάθεσή τους για να υποστηρίξουν “τους εργαζόμενους, τις εταιρείες και τους τομείς που πλήττονται περισσότερο”. Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους χθες Πέμπτη εξάλλου ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασαν τη βούλησή τους να συνεργαστούν «στενά» για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η απόφαση του Τραμπ ήταν αναμενόμενη, καθώς πολλές χώρες του κόσμου κλείνουν τα σύνορά τους και απαγορεύουν τα ταξίδια στο εξωτερικό στην προσπάθειά τους να αναχαιτίσουν τη ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας.Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ