Κορονοϊός – Μεξικό: 794 νέοι θάνατοι και 16.717 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε ακόμη 794 θανάτους ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και 6.717 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα έφθασε έτσι τους 51.311 νεκρούς επί συνόλου 469.407 επιβεβαιωμένων μολύνσεων ως εδώ.

Καθώς η Λατινική Αμερική έχει πλέον μετατραπεί στην περιφέρεια που πλήττεται περισσότερο από την πανδημία στον κόσμο, ο υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες-Γκατέλ προειδοποίησε ότι η υγειονομική κρίση «θα είναι παρατεταμένη».

Η κυβέρνηση της χώρας η οποία υφίσταται το τρίτο βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία στον πλανήτη έχει τονίσει επανειλημμένα ότι οι μολύνσεις στη μεξικανική επικράτεια είναι πιθανόν πολύ περισσότερες στην πραγματικότητα από αυτές που έχουν επιβεβαιωθεί με εργαστηριακές εξετάσεις.

Νωρίτερα χθες, η υπουργός Ενέργειας του Μεξικού, η Ροσίο Νάλε, ανακοίνωσε ότι τίθεται σε καραντίνα για δύο εβδομάδες διότι είχε συνάντηση με ένα πρόσωπο που διαγνώστηκε πως έχει προσβληθεί από τον SARS-CoV-2. Η Νάλε διευκρίνισε πως υποβλήθηκε σε τεστ και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό, όμως σκοπεύει να τηρήσει τις συστάσεις των γιατρών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ