Κορονοϊός: Lockdown στη βορειοανατολική Αγγλία – Τα μέτρα που λαμβάνει ο Μπόρις

Νέα περιοριστικά μέτρα θα επιβληθούν στη βορειοανατολική Αγγλία, για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού, περιλαμβανομένων του κλεισίματος των μπαρ και παμπ στις 10 το βράδυ και στην απαγόρευση συγχρωτισμού σε δημόσιους χώρους.

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ επιβεβαίωσε τα νέα μέτρα με δήλωση στη Βουλή των Κοινοτήτων έπειτα από συνομιλίες ανάμεσα στη βρετανική κυβέρνηση και τους τοπικούς βουλευτές αλλά και τους συμβούλους στη βορειοανατολική Αγγλία.

Τα μέτρα θα επιβληθούν από την Παρασκευή στις εξής περιοχές: Northumberland, North Tyneside, South Tyneside, Newcastle-upon-Tyne, Gateshead, Sunderland και County Durham.

Οι περιορισμοί προβλέπουν:

  • οι κάτοικοι δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με ανθρώπους εκτός της οικογένειάς τους ή του κοινωνικού κύκλου τους
  • εξυπηρέτηση μόνο σε καθήμενους σε τραπέζι σε μπαρ, παμπ, καφέ και ρεστοράν.
  • όλα τα μπαρ, παμπ, εστιατόρια, καφέ και άλλοι χώροι ψυχαγωγίας θα παραμένουν κλειστά από τις 22.00-5.00.

Κατά την προειδοποίησή του ο υπουργός υγείας είπε στους βουλευτές ότι συνεχίζουμε να βλέπουμε μία ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων, με 3.991 νέα κρούσματα να καταγράφονται χθες. Και αυτήν την εβδομάδα ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών αυξήθηκαν πάνω από τους 100 για πρώτη φορά από τον Ιούλιο. Η μάχη με τον κορονοϊό δεν έχει τελειώσει”. Ο υπουργός επεσήμανε ότι υπάρχει ανησυχητική αύξησε σε περιοχές στα βορειοανατολικά της χώρας όπου και επιβλήθηκαν οι περιορισμοί.

Πηγή: Skynews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ