Κορονοϊός-ΗΠΑ: Ο Φάουτσι εξέφρασε την απόλυτη αγωνία του για την εξέλιξη της πανδημίας

Ο ειδικός λοιμωξιολόγος του Λευκού Οίκου, Δρ Άντονι Φάουτσι, έκρουσε για ακόμα μία φορά τον κώδωνα του κινδύνου, χαρακτηρίζοντας την πανδημία «τον χειρότερο εφιάλτη» του και προειδοποίησε ότι «δεν είμαστε κοντά στο τέλος του».

Ο Φάουτσι εξέφρασε την απόλυτη ανησυχία του καθώς οι Πολιτείες των ΗΠΑ άρουν η μία μετά την άλλη τους περιορισμούς, την ίδια στιγμή που μαζικές διαδηλώσεις λαμβάνουν χώρα σε δεκάδες πόλεις εξαιτίας της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στη Μινεάπολη.

«Σε μια περίοδο τεσσάρων μηνών, έχει καταστρέψει ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε ο Φάουτσι κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής εμφάνισης σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε από τον Οργανισμό Καινοτομίας Βιοτεχνολογίας. «Και δεν έχει τελειώσει ακόμα», προσθέτει.

Ο Φάουτσι τόνισε ότι υπάρχει ακόμα ένας κόσμος αβεβαιότητας γύρω από τον ιό, για το πώς εξαπλώνεται και επηρεάζει τον οργανισμό. Είπε ότι η COVID-19 είναι πολύ πιο περίπλοκη από τον ιό HIV (Έιτζ), έναν ιό που πέρασε στην καριέρα του μελετώντας, λόγω των διαφορετικών επιπέδων σοβαρότητας στις λοιμώξεις, από ασυμπτωματικούς φορείς, έως ασθενείς που εμφανίζουν θανατηφόρες καταστάσεις.

«Ω Θεέ μου», πρόσθεσε ο Φάουτσι, «πού θα τελειώσει; Είμαστε ακόμα στην αρχή της κατανόησής του» και τόνισε πως τα εμβόλια θα είναι ο μόνος τρόπος για να σταματήσει η εξάπλωση του κορονοϊού, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι ένα αντίδοτο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

«Περιμένω περισσότερα από ένα εμβόλια, διότι θα χρειαστούμε δόσεις για όλον τον κόσμο. Δισεκατομμύρια δόσεις», δήλωσε, εκφράζοντας μία κραυγή αγωνίας, προκειμένου ο κόσμος να παραμείνει σε εγρήγορση και να μην πιστέψει ότι απλώς ήταν ένα εφιαλτικό όνειρο και πέρασε.

«Στις ΗΠΑ πρέπει να επικεντρώσουμε στους αφροαμερικανούς, καθώς έχουν μεγαλύτερο ποσοστό θέσεων εργασίας που δεν είναι γραφείου, ώστε να μπορούν να προβούν σε τηλεργασία. Είναι εκεί έξω. Κάνουν πολλά πράγματα σωματικά όπου πρέπει να αλληλεπιδρούν », τόνισε ο Φάουτσι.

Ο Φάουτσι μίλησε και για την ανάγκη εφαρμογής ελέγχων στις τιμές των επικείμενων εμβολίων για τον νέο κορονοϊό. «Είναι μια βιομηχανία με γνώμονα το κέρδος».

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.