Κορονοϊός Ιερέας ψέλνει στους δρόμους του Λονδίνου “για να φέρει λίγη χαρά” στους κατοίκους – BINTEO

«Αν οι άνθρωποι δεν μπορούν να έρθουν στην εκκλησία, τότε η εκκλησία θα πάει σ’ αυτούς»: ο ιερέας Πάτρικ Άλερτον διασχίζει τους δρόμους του Λονδίνου ψάλλοντας, για να μεταφέρει το αναστάσιμο μήνυμα στους χριστιανούς που είναι αναγκασμένοι να παραμείνουν στα σπίτια τους λόγω της πανδημίας.

Αυτήν την Κυριακή, ο Άλερτον πάρκαρε το ποδήλατό του στην οδό Πορτομπέλο, στη γνωστή λονδρέζικη συνοικία του Νότινγκ Χιλ, όχι πολύ μακριά από τον ναό όπου λειτουργεί συνήθως και ο οποίος παρέμεινε κλειστός από τις 23 Μαρτίου, όταν επιβλήθηκαν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας.

Καθημερινά, ο 41χρονος πάστορας επιλέγει μια διαφορετική συνοικία για να τελέσει μια σύντομη λειτουργία, τηρώντας όλους τους υγειονομικούς κανόνες. «Ελπίζω ότι σήμερα που είναι Πάσχα θα μου χαρίσετε πέντε λεπτά από τον χρόνο σας για να σας μεταφέρω λίγη χαρά», ξεκίνησε να λέει από το μικρόφωνό του που τροφοδοτείται από μια μπαταρία, κρυμμένη στο μπροστινό μέρος του ποδηλάτου. Αμέσως, κεφάλια ξεπροβάλουν από τα παράθυρα των γύρω σπιτιών. Κάποιοι που κάνουν βόλτα ή αθλούνται σταματούν για να τον ακούσουν.

Κι εκείνος, με τη βοήθεια του φορητού μεγαφώνου του, παίζει το Amazing Grace, έναν από τους γνωστότερους και δημοφιλέστερους ύμνους.

«Παίζω τον ύμνο, μετά προσευχόμαστε σιωπηλά για τους ασθενείς και το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Και τελειώνουμε με το Πάτερ Ημών. Είναι πολύ πιο σύντομη τελετή από μια συνηθισμένη λειτουργία», εξήγησε.

Ο σκοπός του Άλερτον είναι «να μεταφέρω εκείνο το πράγμα που χρειαζόμαστε όλοι περισσότερο, την ελπίδα» ώστε «να νικήσουμε τον φόβο». Και προσπαθεί να ενώσει τους ανθρώπους «με μια θετική, κοινή δραστηριότητα, το τραγούδι, γιατί φέρνει χαρά», όπως είπε.

Από τα παράθυρά τους ή στον δρόμο, οι κάτοικοι τον χειροκροτούν διαρκώς. «Κάθε φορά, προετοιμάζομαι για την πιθανότητα να μου πετάξουν σάπιες ντομάτες», χαριτολογεί ο ιερέας, που όμως μέχρι σήμερα έχει τύχει μόνο θετικής υποδοχής από όλους. «Χαίρομαι που μπορώ να παίξω έναν μικρό ρόλο, να δώσω ελπίδα τους ανθρώπους σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς», επέμεινε.

Πολλοί άλλοι ιερείς της Αγγλικανικής Εκκλησίας υιοθέτησαν διάφορες πρωτοβουλίες για να παραμείνουν κοντά στους πιστούς κατά τη διάρκεια της καραντίνας, μεταδίδοντας τις λειτουργίες μέσω του YouTube ή τελώντας τις στις αυλές των ναών. Ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Τζάστιν Ουέλμπι γιόρτασε σήμερα το Πάσχα μαζί με τους πιστούς, χάρη σε ένα βίντεο που γύρισε στην… κουζίνα του σπιτιού του. Το κήρυγμά του μεταδόθηκε από 39 τοπικούς σταθμούς του BBC και από το διαδίκτυο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ