Κορονοϊός – Η συγκλονιστική περιγραφή νοσοκόμας: Ένιωθα ότι σπάνε τα κόκαλά μου

Μία νοσοκόμα από το Κεντάκι περιγράφει με συγκλονιστικό τρόπο τη μάχη που έδωσε με τον κορονοϊό, τονίζοντας ότι ήταν τόσο δύσκολα που ένιωθε ότι σπάνε τα κόκαλά της.

Η Μέγκαρ Χάρπολ, 43 ετών, ασθένησε με κορονοϊό στο τέλος Μαρτίου ενώ εμφάνισε τόσο βαριά συμπτώματα που φοβήθηκε για τη ζωή της σύμφωνα με τη Louisville Courier-Journal. “Νόμιζα ότι θα πεθάνω” είπε. Ο βήχας της ήταν τόσο έντονος που της προκαλούσε εμετούς για μέρες ενώ παρουσίας υψηλούς πυρετούς, διάρροια και κάποια στιγμή πνίγηκε και με το φλέμα της, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα.

“Το σώμα μου πονούσε τόσο πολύ που ένιωθα τα κόκαλά μου να πονούν” είπε η Χάρπολ. Η κατάστασή της επιδεινώθηκε όταν το οξυγόνο έπεσε στο 87%.

“Ξαφνικά αρχίζω να βλέπω στις ειδήσεις τους ασθενείς που εγώ πρόσεχα. Μπαίνουν και διασωληνώνονται . Θεέ μου, αυτό είναι. Μπορεί να μην τα καταφέρω. Μπορεί να με βάλουν σε αναπνευστήρα Μπορεί να μην ξαναδώ τον γιο μου για εβδομάδες” είπε η νοσοκόμα. Εισήχθη στην εντατική όπου ακτινογραφίες εδειξαν ότι έχει πνευμονία. Αλλά φοβόταν να μείνει αφού ο γιος της ήταν σπίτι μόνος του και έδειχνε συμπτώματα κορονοϊού. Οι γιατροί της επέτρεψαν να φύγει χορηγώντας της αντιβιοτικά, οξυγόνο και αναπνευστικές θεραπείες. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η νοσοκόμα τώρα αναρρώνει αν και η ίδια φοβάται για ενδεχόμενες μακρόχρονες συνέπειες από τον ιό.

Πηγή: NY Post

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ