Κορονοϊός: H Ισπανία ξεπέρασε την Κίνα σε αριθμό θανάτων – 738 νεκροί σε ένα 24ωρο

Ο αριθμός των νεκρών στην Ισπανία από την πανδημία του νέου κορονοϊού ξεπέρασε σήμερα εκείνον της ηπειρωτικής Κίνας, με 3.434 νεκρούς από 2.696 χθες, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσαν οι αρχές. Μέσα σε 24 ώρες στην Ισπανία καταγράφηκαν 738 θάνατοι. Μόνο η Ιταλία μετρά παγκοσμίως περισσότερους θανάτους από τον κορονοϊό. Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε σε 47.610 από 39.673 χθες.

Ενδεικτικό της τραγικής κατάστασης που επικρατεί είναι ότι ένα μεγάλο παγοδρόμιο, έκτασης 1.800 τμ. το κέντρο Palacio de Hielo, στη Μαδρίτη, θα χρησιμοποιηθεί ως αυτοσχέδιο νεκροτομείο. Τη νέα χρήση του χώρου θα συντονίσουν η περιφερειακή κυβέρνηση της Μαδρίτης και μονάδες του στρατού, που έχουν αναπτυχθεί σε ολόκληρη την Ισπανία την τελευταία εβδομάδα για να βοηθήσουν στη διαχείριση της κρίσης.

Ο ισπανικός στρατός ζήτησε από τους εταίρους του στο ΝΑΤΟ κιτ διαγνωστικών εξετάσεων για τον νέο κορονοϊό, αναπνευστήρες και προστατευτικό εξοπλισμό, στο πλαίσιο της παροχής διεθνούς βοήθειας της Συμμαχίας, είπε σήμερα ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της χώρας Μιγκέλ Βιλαρόγια. Σύμφωνα με τον αξιωματικό, η Ισπανία κατέθεσε το αίτημα αυτό στο ΝΑΤΟ, το οποίο μπορεί να το διαβιβάσει στις ένοπλες δυνάμεις των κρατών μελών του. Η βοήθεια θα μπορεί να διανεμηθεί σε πολίτες, είπε σε δημοσιογράφους ο ίδιος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ