Κορονοϊός – Γαλλία: «Πόλεμος» του λοιμωξιολόγου Ραούλ με άλλους επιστήμονες για την υδροχλωροκίνη

Ο κορυφαίος Γάλλος λοιμωξιολόγος, Ντιντιέ Ραούλ, ήταν από τους πρώτους επιστήμονες σε όλο τον κόσμο που έκανε λόγο για την αποτελεσματικότητα της υδροχλωροκίνης, ουσίας που εντοπίζεται σε φαρμακευτική αγωγή για την ελονοσία, στην καταπολέμηση των λοιμώξεων από τον κορονοϊό.

Με επιστολή του στην γαλλική εφημερίδα «Le Monde», ο επιδημιολόγος αντιτίθεται σε επιστήμονες και γιατρούς στη χώρα του, οι οποίοι υποστηρίζουν πως η υδροχλωροκινη έχει ανεπιθύμητες παρενέργειες. «Ο γιατρός μπορεί και πρέπει να σκέφτεται σαν γιατρός, όχι σαν μεθοδολόγος», γράφει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο Ντιντιέ Ραούλ

Με την επιστολή του αυτή ο Γάλλος λοιμωξιολόγος αρνείται να συμμετάσχει στο Επιστημονικό Συμβούλιο που έχει συσταθεί στο Ελιζέ και συμβουλεύει τον πρόεδρο της χώρας Εμανουέλ Μακρόν για τον αγώνα κατά του κορονοϊού. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Parisien», ο καθηγητής αποφάσισε να μείνει στη Μασσαλία, όπου συνεχίζει τη έρευνά του με βάση τη χλωροκίνη.

Υπενθυμίζεται ότι, στη Γαλλία, το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μολυσματικών Ασθενειών που εδρεύει στη Μασσαλία, κατόπιν αλλεπάλληλων κλινικών δοκιμών, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η δραστική ουσία χλωροκίνη έχει πάρα πολύ καλά αποτελέσματα. Ο καθηγητής Ντιντιέ Ραούλ χορήγησε το φάρμακο Plaquenil. Αυτό, εμπεριέχει τη συγκεκριμένη ουσία σε 24 ασθενείς με κορονοϊό επί ένα δεκαήμερο. Οι 18 από τους πάσχοντες από την έκτη μέρα δεν ήταν φορείς του ιού. Αυτό σημαίνει ότι κατάφεραν να σταματήσουν τη μεταδοτικότητα. Τα αποτελέσματα ήταν ακόμη καλύτερα στη συνέχεια. Χορηγήθηκε χλωροκίνη σε συνδυασμό με αζιθρομυκίνη σε άτομα που παρουσίαζαν κλινικά συμπτώματα του αναπνευστικού λόγω του Covid-19 και οδηγούνταν σε πνευμονία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ