Κορονοϊός: Δείτε πόσο εύκολα και γρήγορα μπορεί να εξαπλωθεί από μόλις έναν άνθρωπο – ΒΙΝΤΕΟ

Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα πείραμα, που πραγματοποίησε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ιαπωνίας (NHK) σε συνεργασία με Ιάπωνες επιδημιολόγους, και δείχνει πόσο εύκολα και γρήγορα μπορεί να εξαπλωθεί ο κορονοϊός σε έναν μπουφέ κρουαζιερόπλοιου ή σε ένα εστιατόριο.

Στο πείραμα συμμετείχαν δέκα άνθρωποι. Από τους δέκα μόλις ο ένας ήταν “μολυσμένος” από τον ιό. Στην παλάμη του συγκεκριμένου ατόμου τοποθετήθηκε υγρό, το οποίο είναι ορατό μόνο με «black light», προκειμένου να παρακολουθηθεί η πορεία του ιού.

Στη συνέχεια του πειράματος, όλοι οι συμμετέχοντες σερβιρίστηκαν από τον μπουφέ και κάθισαν στα τραπέζια τους για να δειπνήσουν.

Μετά από μόλις 30 λεπτά, το δωμάτιο φωτίστηκε με ειδικό φως για να φανεί πόσο διαδόθηκε ο ιός.

Το αποτέλεσμα ήταν διαφωτιστικό αποδεικνύοντας πως ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί πανεύκολα και πολύ γρήγορα. Σημάδια από το ειδικό υγρό βρέθηκαν στα χέρια, τα πρόσωπα, και τα ρούχα των συμμετεχόντων, ενώ ο “ιός” υπήρχε ακόμα και στις κουτάλες που χρησιμοποιήθηκαν για το φαγητό, στις κανάτες νερού, τα τραπέζια, τα πιάτα, τα ποτήρια, τα κινητά και τις χαρτοπετσέτες.

Δείτε το πείραμα που δείχνει πόσο εύκολα και γρήγορα μπορεί να εξαπλωθεί ο κορονοϊός:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ