Κορονοϊός-Αργεντινή: Φόρος στις μεγάλες περιουσίες για τη στήριξη των πληγεισών οικογενειών

Ένα νομοσχέδιο έχει θέσει υπό συζήτηση η κάτω βουλή του Κογκρέσου της Αργεντινής, αποσκοπώντας στη συγκέντρωση ενός ποσού που αγγίζει τα 300 δισ. πέσο (3,75 δισ. δολάρια) φορολογώντας τις μεγάλες περιουσίες. Με αυτόν τον τρόπο θέλει να χρηματοδοτήσει προγράμματα που στοχεύουν να βοηθήσουν οικογένειες, οι οποίες έχουν πληγεί από την πανδημία.

Το νομοσχέδιο, το οποίο στηρίζει η κυβέρνηση, ενδέχεται να εγκριθεί αργότερα μέσα στην ημέρα για την Αργεντινή, εάν η συζήτηση δεν συνεχιστεί μετά τα μεσάνυχτα, όπως προβλέπουν ορισμένα τοπικά ΜΜΕ. Η Γερουσία αναμένεται να συζητήσει το νομοσχέδιο πριν από το τέλος του μήνα, μόλις πάρει το πράσινο φως της βουλής.

Οι πολίτες με περιουσία άνω των 2,5 εκατ. δολαρίων, περίπου 12.000 στον αριθμό, θα κληθούν να καταβάλουν τον ενιαίο φόρο ύψους 2%. Οι εισφορές θα αυξάνονται προοδευτικά όσο αυξάνεται η περιουσία, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο.

Περισσότεροι από 35.700 άνθρωποι έχουν πεθάνει στην Αργεντινή από τη νόσο Covid-19 μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ