Κωνσταντινούπολη: Συγκλονιστικές εικόνες από τη μάχη των πυροσβεστών στο Ελληνικό Νοσοκομείο – ΒΙΝΤΕΟ

Οι «πληγές» που άφησε η φωτιά στο Ελληνικό Νοσοκομείο του Μπαλουκλί  στην Κωνσταντινούπολη το μεσημέρι της Πέμπτης καταγράφονται από σήμερα. Ολοκληρωτική είναι η καταστροφή της οροφής, όπως ανέφερε ο διευθυντής του νοσοκομείου, Στάθης Λεάνας.

Σε δηλώσεις του στο OPEN ο Στάθης Λεάνας  τόνισε: «Ευτυχώς, είναι όλοι καλά, δεν έχουμε θύματα ή εγκαυματίες»

Αναφερόμενος στη διάσωση των ασθενών και των ηλικιωμένων, τόνισε ότι έχουν μεταφερθεί όλοι σε ασφαλή σημεία αλλά και σε ένα διπλανό νοσοκομείο, σημειώνοντας πως ορισμένοι ήταν κατάκοιτοι.

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχουν στοιχεία για το πώς ξεκίνησε η φωτιά, απάντησε ότι “δεν μπορούμε να μπούμε μέσα και δεν ξέρουμε ακόμα. Αυτό θα το δούμε αύριο ή μεθαύριο, όταν θα μπορούμε να μπούμε μέσα. Δεν νομίζω ότι θα μπορέσει μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να φτιαχτεί αυτό το κτίριο”.

Από το νοσοκομείο απομακρύνθηκαν περίπου 104 ηλικιωμένοι. Κάποιοι μεταφέρθηκαν με αναπηρικά αμαξίδια, άλλοι στα φορεία, ενώ νοσηλευτές και πυροσβέστες έσπευσαν να απομακρύνουν κάποιους ακόμα και στα χέρια.

Συγκλονιστικά είναι τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο από την εκκένωση του Νοσοκομείου, ενώ σήμερα κυκλοφόρησαν εικόνες από τη μάχη που έδωσαν οι πυροσβέστες με τις φλόγες μέσα στο κτήριο.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ