Κωνσταντινούπολη: «Άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης στο Ελληνικό Νοσοκομείο» λέει ο εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας

Άμεσα θα ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης στο Ελληνικό Νοσοκομείο του Μπαλουκλί στην Κωνσταντινούπολη σύμφωνα με τους Τούρκους αξιωματούχους.

Η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο ελληνικό νοσοκομείο τέθηκε υπό έλεγχο αφού όμως κατέστρεψε την οροφή του ιστορικού κτηρίου. Ο νομάρχης Κωνσταντινούπολης Αλί Γερλίκαγια σε δηλώσεις τόνισε ότι δεν υπάρχουν τραυματίες.

«Δεν υπάρχουν τραυματισμοί ή απώλειες ζωής» δήλωσε, προσθέτοντας ότι αναμένει από την Πυροσβεστική να διαπιστώσει τα αίτια της πυρκαγιάς, ενώ δεσμεύτηκε για την αποκατάσταση των ζημιών του κτηρίου.

Όπως ανέφερε: «Αγαπητοί, αισθανόμαστε θλίψη για τη φωτιά που ξέσπασε στο νοσοκομείο μας. Λυπούμαστε για αυτό που συνέβη και που εξανάγκασε το υγειονομικό προσωπικό και τους ασθενείς να εγκαταλείψουν το νοσηλευτικό ίδρυμα. Δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματισμοί εξαιτίας της φωτιάς.

Προς ώρας, δεν γνωρίζουμε τα αίτια πρόκλησης της φωτιά. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από τη στέγη του νοσοκομείου. Είχαμε 62 ηλικιωμένους τρόφιμους στο γηροκομείο και 42 ασθενείς στο νοσοκομείο. Εκκενώσαμε με ασφάλεια 104 πολίτες. Ευχόμαστε σε καθέναν από αυτούς ταχεία ανάρρωση.

Πλέον, είναι καθήκον μας να επουλώσουμε τις πληγές μας και με πνεύμα συνεργασίας να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση του κτηρίου το συντομότερο δυνατό».

Και ο εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν διαβεβαίωσε ότι οι εργασίες αποκατάστασης του κτηρίου, θα ξεκινήσουν αμέσως.

Από την πλευρά του,  ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, δήλωσε ότι σύμφωνα με πληροφορίες  η πυρκαγιά ξεκίνησε από τη στέγη στο βόρειο τμήμα. «Το γεγονός ότι ήταν παλιά ξύλα, επιτάχυνε την πυρκαγιά στο τμήμα της στέγης», πρόσθεσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ