Κωνσταντίνος Φίλης για Ουκρανία: “Καλλιεργείται η εικόνα ενός επικείμενου πολέμου”

Ο αναλυτής των διεθνών θεμάτων του ΑΝΤ1, Κωνσταντίνος Φίλης, μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων με τον Νίκο Χατζηνικολάου, σχολίασε την κρίση στην Ουκρανία, αλλά και τη στάση των ηγετών. “Καλλιεργείται η εικόνα ενός επικείμενου πολέμου”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης.

“Από την μεριά του Μπάιντεν προκύπτει μια σκόπιμη αμφισημία για να μπερδέψει την Μόσχα, επειδή το ενδιαφέρον της Ουάσιγκτον για την Ουκρανία πρέπει να φαίνεται μεγαλύτερο απ’ ό, τι είναι στην πραγματικότητα και για να συσπειρωθεί η Δύση”, είπε ο Κωνσταντίνος Φίλης και αναφερόμενος στον πρόεδρο της Γαλλίας τόνισε:

“Ο Μακρόν ποντάρει στην συμφωνία αποσυμπίεσης της έντασης, τόσο γιατί ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και γιατί θα πάρει πόντους εν όψει των προεδρικών εκλογών του Απριλίου”.

“Ο Σολτς, ο Γερμανός καγκελάριος που επισκέπτεται το Κίεβο και τη Μόσχα την επόμενη εβδομάδα, ίσως να είναι η τελευταία ευκαιρία συνεννόησης με τον Πούτιν. Δεδομένου ότι ο τελευταίος είναι γερμανομαθής και οι σχέσεις των δυο χωρών έχουν ιστορικό βάθος και αλληλένδετα συμφέροντα, υπάρχει μια κρυφή – μικρή ελπίδα ότι μπορεί να αλλάξει την στάση του Πούτιν” σημείωσε ο γνωστός διεθνολόγος.

Τέλος, σχετικά με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, σημείωσε: “Ως προς τον Ρώσο πρόεδρο, είναι αδιαμφισβήτητο ότι είναι ο ρυθμιστής των εξελίξεων. Το ερώτημα ωστόσο είναι αν έχει σχέδιο εξόδου από την κρίση. δεδομένου ότι δεν πρόκειται να λάβει όσα αξιώνει. Θα αρκεστεί στην εικόνα ότι υποχρεώνει τη Δύση να τον δει με άλλο μάτι, ή θα αποτολμήσει κάποια κίνηση που ενδέχεται να αποδειχθεί απονενοημένη;”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ