«Κόλαση» στο Σουδάν: Χτυπήθηκε τουρκικό C-130 που θα απομάκρυνε πολίτες

Οι παραστρατιωτικές Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ) έπληξαν το πρωί της Παρασκευής 28 Απριλίου, τουρκικό αεροσκάφος το οποίο προσγειωνόταν στο αεροδρόμιο Wadi Saeedna, κοντά στο Χαρτούμ, για να απομακρύνει πολίτες από το Σουδάν, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένα μέλος του πληρώματος και να προκληθεί ζημιά στην παροχή καυσίμων, ανακοίνωσε ο σουδανικός στρατός.

Η Τουρκία επιβεβαίωσε ότι το αεροπλάνο εκκένωσης που προσγειώθηκε στο Wadi Seidna δέχτηκε πυροβολισμούς και ανέφερε πως δεν υπάρχουν τραυματίες.

Αναλυτικά, οι παραστρατιωτικές Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (RSF) του Σουδάν, πυροβόλησαν κατά του αεροσκάφους στην αεροπορική βάση Wadi Saeedna, σύμφωνα με τον στρατό, γεγονός που φανερώνει πόσο δύσκολη και επικίνδυνη είναι η διαδικασία απομάκρυνσης των αμάχων από το εμπόλεμο Σουδάν.

Η πλευρά του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, ισχυρίζεται πως γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι στο αεροσκάφος, αλλά δεν υπάρχουν τραυματίες, ενώ ο σουδανικός στρατός ανέφερε νωρίτερα ότι ένα μέλος του πληρώματος είχε τραυματιστεί και το αεροπλάνο υπέστη ζημιές.

Οι ΔΤΥ από την πλευρά τους διέψευσαν ότι έπληξαν το αεροσκάφος και κατήγγειλαν ότι ο στρατός διαδίδει ψέματα. «Οι δυνάμεις μας παραμένουν αυστηρά δεσμευμένες στην ανθρωπιστική εκεχειρία που αποφασίστηκε τα μεσάνυκτα και δεν είναι αλήθεια ότι στοχοθετήσαμε οποιοδήποτε αεροσκάφος στο Wadi Seidna στην Ομντουρμάν», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους.

Οι ΔΤΥ και ο στρατός του Σουδάν συμφώνησαν αργά χθες, Πέμπτη να παρατείνουν την κατάπαυση του πυρός κατά 72 ώρες προκειμένου να μπορέσει να φτάσει στη χώρα ανθρωπιστική βοήθεια. Ωστόσο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα σε περιοχές του Χαρτούμ.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ