“Κόλαφος” για την Τουρκία το μήνυμα Γιούνκερ: Είμαι Κύπριος στο θέμα της ΑΟΖ

Του Θάνου Αθανασίου

Αποστολή στο Σίμπιου, Ρουμανία

Με τη φράση “είμαι Κύπριος” απάντησε ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε ερώτημα του real.gr, σχετικά με το πώς θα αντιμετωπίσει η ΕΕ το ζήτημα των τουρκικών παράνομων ενεργειών στην κυπριακή ΑΟΖ.

Συγκεκριμένα, προσερχόμενος στη σύνοδο του Σίμπιου και σε μια κίνηση συμβολική της αλληλεγγύης και της έμφασης που δίνει ο Πρόεδρος της Κομισιόν στο θέμα, απάντησε στο ερώτημα με τη φράση “εγώ είμαι Κύπριος”.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δήλωσε ότι θα επιδιώξει από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στήριξη αντάξια του κύρους της ΕΕ.

“Ελπίζουμε να γίνει κάτι το οποίο να καταξιώνει την Ευρώπη στα μάτια όλων των Ευρωπαίων και ιδιαίτερα στη βάση των αρχών της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, αλλά και του σεβασμού της κυριαρχίας των κρατών γενικότερα, πολύ περισσότερο των Κρατών Μελών”, δήλωσε ο Νίκος Αναστασιάδης.

“Έχω την πρόθεση να αναπτύξω τα όσα τελευταία συμβαίνουν δυστυχώς ως αποτέλεσμα της παραβίασης του διεθνούς δικαίου από πλευράς Τουρκίας και είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε την ισχυρή στήριξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της ΕΕ”, σημείωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Κληθείς να διευκρινίσει το είδος της αντίδρασης σημείωσε ότι “αυτά θα τα δούμε στη συνέχεια”.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ