Κληρονόμησε 2 εκατ. λίρες χάρη σε μια γάτα

Μία γυναίκα κατάφερε να κληρονομήσει 2 εκατ. λίρες έπειτα από διαμάχη με την οικογένειά της, αφού μία γάτα “αποκάλυψε” τη διαθήκη του νεκρού αδερφού της. Η Βενετία Μάρεϊ κατάφερε να λάβει το εξωφρενικό αυτό ποσό αφού η γάτα έριξε μία στοίβα χαρτιών στο γραφείο του συμβολαιογράφου, αποκαλύπτοντας τη διαθήκη.

Ο αδερφός της, Ντιν Μπερντ πέθανε σε ένα σιδηροδρομικό δυστύχημα το 2007 και θεωρείτο ότι δεν είχε διαθήκη. Το μερίδιό του από μία φάρμα αξίας 6 εκατ. λιρών που ανήκε στον ίδιο, τον αδερφό του Ντέιλ και την αδερφή του, πήγε στη μητέρα του η οποία το έδωσε στον Ντέιλ. Όταν όμως η Βενετία ανακάλυψε την ύπαρξη δύο διαθηκών που είχε κάνει ο αδερφός της το 1999, εκείνη και ο θείος της Μπομπ Ρανγκλ πολέμησαν τους ισχυρισμούς του Ντέιλ και της μητέρας τους. Μία από τις διαθήκες, την οποία οι δικηγόροι θεώρησαν ως κρίσιμο αποδεικτικό της πρόθεσης του Ντιν να δώσει στην αδερφή του το μισό της περιουσίας του, αποκαλύφθηκε όταν η γάτα του συμβολαιογράφου έριξε κάτω τη στοίβα των χαρτιών που πήγαιναν για διάλυση. Το Ανώτατο Δικαστήριο στο Λονδίνο απέρριψε τους ισχυρισμούς του Ντέιλ και της μητέρας του ότι οι διαθήκες ήταν πλαστογραφημένες και διέταξε η Βενετία να πάρει το μισό του μεριδίου του Ντιν στη φάρμα. Στο δικαστήριο έγινε γνωστό ότι τα τρία αδέρφια κληρονόμησαν τη φάρμα στο Μπρόξμπερν από τον παππού τους Άρθουρ Νίκολς, ο οποίος πέθανε το 1990. Το πτώμα του Ντιν βρέθηκε σε σιδηροδρομική τροχιά κοντά στο Σοουμπριτζγουόρθ στο Χερτς, το 2007. Η Βενετία είπε στο δικαστήριο ότι υπέθεσε πως μετά τον θάνατο του Ντι, η ίδια και ο Ντέιλ ήταν από κοινού ιδιοκτήτες στη φάρμα και επιχειρηματικοί συνεταίροι. Η γυναίκα περιέγραψε το σοκ της όταν μια δεκαετία μετά η μητέρα της αποκάλυψε ότι ήταν εκείνη που κληρονόμησε το μερίδιο του Ντιν επειδή δεν είχε κάνει διαθήκη, και μάλιστα το έδωσε όλο στον Ντέιλ.

Τότε το 2018, ο πρώην νομικός σύμβουλος του Ντιν ανακάλυψε την τελευταία διαθήκη του Ντιν μέσα στους φακέλους του που υποστήριζαν τους ισχυρισμούς της γυναίκας. Ο Ντινείχε κάνει πράγματι διαθήκη στο τέλος της δεκαετίας του ’90. Είχε πει,μάλιστα, στους φίλους του, ότι έκανε αυτό που θα ήθελε ο παππούς του αφήνοντας το μερίδιό του στην αδερφή του και τον αδερφό του, με τη μαμά του να μην παίρνει τίποτα. Έτσι, η περιουσία του Ντιν θα μοιραστεί ανάλογα με τους όρους της διαθήκης του 1999, δηλαδή ίσο μερίδιο για Ντέιλ και Βενετία. Ο θείος τους, Μπομπ Ρανγκλ, θα πάρει το ένα τρίτο του σπιτιού στην έκταση, το οποίο φέρεται να είχε υποσχεθεί ο Ντιν στον ίδιο και την αείμνηστη θεία τους Βάλερι.

Πηγή: The Sun

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ