Κλείνουν δημοφιλείς παραλίες για να τις προστατέψουν από τους τουρίστες – ΒΙΝΤΕΟ

Οι αρχές του Βιετνάμ σκοπεύουν να απαγορεύσουν το ψάρεμα στο δημοφιλή στους τουρίστες κόλπο Halong, λόγω της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος. Φέτος, δύο εξαιρετικά τουριστικές παραλίες στις Φιλιππίνες και στην Ταϋλάνδη έχουν κλείσει για τους επισκέπτες.

Κλειστή η διάσημη «Παραλία» του Ντι Κάπριο

Κλειστή παραμένει για το κοινό η παραλία Μάγια της Ταϊλάνδης, που έγινε διάσημη από την ταινία «The Beach» με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Ο λόγος είναι ένας: να προστατευτεί από τους χιλιάδες τουρίστες, που σύμφωνα με τις αρχές καταστρέφουν το όμορφο σημείο. Η παραλία, που βρίσκεται στο νησί Πι Πι Λε στη θάλασσα του Ανταμάν, έκλεισε την 1η Ιουνίου για τέσσερις μήνες, σε μία προσπάθεια διάσωσης των κοραλλιογενών υφάλων της περιοχής, που έχουν υποστεί ζημιά από την άνοδο της θερμοκρασίας και τον υπερβολικό αριθμό τουριστών που την επισκέπτονται. Η δημοφιλής παραλία σύμφωνα με έρευνες έχει υποστεί καταστροφή του 80% των κοραλλιών της.

«Το κλείσιμο για τέσσερις μήνες δεν ήταν επαρκές», δήλωσε στο Reuters ο διευθυντής του Γραφείου Εθνικών Πάρκων, Σονγκθάμ Σουκσβάνγκ, προσθέτοντας: «Χρειαζόμαστε τουλάχιστον ένα χρόνο ή ακόμα και ως και δύο χρόνια, ή ίσως και περισσότερο για να ανακάμψει το οικοσύστημα, το οποίο περιλαμβάνει τους κοραλλιογενείς υφάλους, μαγκρόβια δάση και την παραλία».

Το Boracay ανοίγει δοκιμαστικά

Το δημοφιλές νησί Boracay, ένας από τους πιο διάσημους προορισμούς στον κόσμο, άνοιξε εκ νέου για μια δοκιμαστική περίοδο και θα δέχεται μόνο περιορισμένο αριθμό επισκεπτών, σχεδόν έξι μήνες μετά το κλείσιμο του για μια επιχείρηση καθαρισμού.

Το θέρετρο είχε κλείσει τον Απρίλιο για έξι μήνες για εργασίες αποκατάστασης των παραλιών του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ