Κηρυγμένος οπαδός του Τραμπ καταδικάστηκε για παράνομη ψήφο στις εκλογές του 2016

Ένας κηρυγμένος οπαδός του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, ο οποίος γεννήθηκε στο Μεξικό και ζούσε στις ΗΠΑ παράνομα για περισσότερα από 20 χρόνια, κρίθηκε χθες ένοχος για κλοπή ταυτότητας και για πέντε κατηγορίες ότι ψήφισε παράνομα σε ομοσπονδιακές και προεδρικές εκλογές.

Ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Σακραμέντο της Καλιφόρνιας καταδίκαστε τον 64χρονο Γκουστάβο Αραούχο Λέρμα έπειτα από μια πενταήμερη δίκη κατά τη διάρκεια της οποίας οι δικηγόροι υπεράσπισης παρουσίασαν ευχαρίστιες επιστολές από τον πρόεδρο Τραμπ και άλλων αξιωματούχων του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Η υπόθεση αποτελεί μια ειρωνική ανατροπή στον επαναλαμβανόμενο αλλά αβάσιμο ισχυρισμό του Ρεπουμπλικανού προέδρου για εκλογική νοθεία στις προεδρικές εκλογές του 2016, και την καταγγελία του ότι εκατομμύρια άνθρωποι ψήφισαν παράνομα, δίνοντας την λαϊκή ψήφο στην αντίπαλό του Χίλαρι Κλίντον.

Ο Λέρμα, που κρίθηκε επίσης ένοχος για κατοχή πλαστού διαβατηρίου, βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης μέχρι και 22 ετών. Η ποινή του θα ανακοινωθεί στις 26 Νοεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανού δικαστή της ανατολικής επαρχίας της Καλιφόρνιας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ