Κινητοποιείται η αστυνομία

Οι αστυνομικοί που είναι υπεύθυνοι για την έρευνα για τις δολοφονίες που διαπράχθηκαν σήμερα το πρωί σε ένα εβραϊκό σχολείο στην Τουλούζη ευνοούν τις υποθέσεις ο δράστης να είναι ισλαμιστής η ακροδεξιός χωρίς όμως να αποκλείονται και άλλες, δήλωσε πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.

“Ερευνούμε σε δυο προφανείς κύριες υποθέσεις: την ισλαμική και την ακροδεξιά”, δήλωσε η πηγή

Εκατόν τριάντα αστυνομικοί αναζητούν σήμερα τον δολοφόνο με το σκούτερ πρόσθεσε η πηγή. Επικουρούνται από τους ερευνητές-σχεδιαστές προφίλ της Κεντρικής Διεύθυνσης Εσωτερικών Πληροφοριών (DCRI), της οποίας ορισμένα στελέχη βρίσκονται ήδη εκεί από την Κυριακή για να ερευνήσουν τη δολοφονία των τριών αλεξιπτωτιστών τις προηγούμενες μέρες.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Κλοντ Γκεάν θα παραμείνει στην Τουλούζη. Επικουρείται από τον γενικό διευθυντή της δικαστικής αστυνομίας ο οποίος θα συνεργαστεί με τον ομολογό του των υπηρεσιών εσωτερικών πληροφοριών.

Μετά από μια συνάντηση περίπου μιας ώρας με αξιωματικούς της αστυνομίας στη νομαρχία ο κ. Γκεάν υποσχέθηκε μια “κινητοποίηση όλων των υπηρεσιών για να βρεθεί ο δολοφόνος και να προστατευθούν τα εβραϊκά ιδρύματα (…) και όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ