Κινηματογραφική… σύλληψη βαρόνου ναρκωτικών στο Μεξικό

O βαρόνος των ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν κατάφερε αρχικά να διαφύγει της σύλληψης κατά τη διάρκεια μιας επιδρομής των αρχών, καθώς απέδρασε από έναν αγωγό ομβρίων υδάτων, ωστόσο συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να το σκάσει με ένα αυτοκίνητο, ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση του Μεξικού.

Ο Γκουσμάν θα μεταφερθεί στην φυλακή υψίστης ασφαλείας Αλτιπλάνο όπου είχε αποδράσει με θεαματικό τρόπο τον Ιούλιο, γνωστοποίησε επίσης η γενική εισαγγελέας του Μεξικού Αρελί Γκόμες.

«Ο Γκουσμάν θα επιστρέψει στο Αλτιπλάνο» δήλωσε η εισαγγελέας κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου του Μεξικού, προτού ο Γκουσμάν επιβιβαστεί σε ένα ελικόπτερο του στρατού, ενώπιον των καμερών.

Ο 58χρονος βαρόνος είχε αποδράσειτην 11η Ιουλίου από αυτήν την φυλακή που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 90 χιλιομέτρων από την πόλη του Μεξικού, χάρη σε μια υπόγεια στοά μήκος 1,5 χιλιομέτρου.

Ο πρόεδρος Ενρίκε Πένια Νιέτο, ο οποίος ανακοίνωσε την σύλληψη του κακοποιού νωρίτερα, περιέγραψε ότι η επιχείρηση που πραγματοποίησαν οι αρχές ήταν αποτέλεσμα προσπαθειών «που διήρκησαν ημέρες και μήνες» και ότι η σύλληψη του καταζητούμενου αποτελεί λόγο «υπερηφάνειας» για όλους τους πολίτες του Μεξικού.

Ο βαρόνος των ναρκωτικών συνελήφθη «σε ένα ξενοδοχείο» κοντά στο Λος Μότσις, στην πολιτεία Σιναλόα (βορειοδυτικά), τη γενέτειρά του, επιβεβαίωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας, Μάριο Λόπες Βάλντες.

Διαβάστε επίσης:

Νέα δοκιμή πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα

Όλες οι υποψηφιότητες για τα βραβεία “Bafta” – BINTEO

Πώς είναι το Τσέρνομπιλ 30 χρόνια μετά; – BINTEO

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ