Κινεζική φρεγάτα κατέπλευσε στη Λεμεσό

Κινεζική φρεγάτα στο λιμάνι της Λεμεσού για την επιχείρηση μεταφοράς των συριακών χημικών... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Κινεζική φρεγάτα κατέπλευσε στη Λεμεσό

Στο λιμάνι της Λεμεσού κατέπλευσε το πρωί η κινεζική φρεγάτα «Yancheng» η οποία συμμετέχει στην επιχείρηση απομάκρυνσης των χημικών όπλων από τη Συρία, υπό την επίβλεψη της διεθνούς κοινότητας.

Κατά τον κατάπλου της στη Λεμεσό, τη φρεγάτα υποδέχτηκε ο υπουργός Άμυνας, Φώτης Φωτίου, συνοδευόμενος από τον πρεσβευτή της Κίνας στην Κύπρο.

Ο κ. Φωτίου επιβιβάστηκε στη φρεγάτα και συμμετείχε σε σύσκεψη. Σε σύντομη ομιλία του ανέφερε πως η κυπριακή κυβέρνηση έχει διαβεβαιώσει τα Ηνωμένα Έθνη ότι στηρίζει αυτή την επιχείρηση και θα προσφέρει όλες τις διευκολύνσεις στις χώρες που συμμετέχουν.

Ανέφερε ακόμα ότι προετοιμάζεται η συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με την Κίνα, η οποία θα υπογραφεί στη διάρκεια επίσκεψής του στο Πεκίνο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.