Κίνα: Συναγερμός για νέο ιό που πιθανόν να μεταδόθηκε από ζώο – Έχουν μολυνθεί 35 άνθρωποι

Το ενδεχόμενο η ανθρωπότητα να απειλείται από ακόμα έναν ιό, ο οποίος προέρχεται από την Κίνα, εξετάζουν οι επιστήμονες, καθώς 35 άνθρωποι σε δύο επαρχίες της τεράστιας αυτής χώρας, έχουν νοσήσει.

Πρόκειται για τον ιό Langya η αλλιώς LayV, ο οποίος ανιχνεύτηκε σε 35 ανθρώπους στις επαρχίες Σαντόγκ και Χενάν, στην ανατολική Κίνα. Πιστεύεται ότι ο ιός έχει ξεπηδήσει από ένα θηλαστικό που μοιάζει με ποντίκι, τυφλοπόντικα ή και σκαντζόχοιρο, αλλά έχει πιο μακριά μύτη.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο ιός Langya που εντοπίστηκε και αυτός όπως ο κορονοϊός στην Κίνα ανήκει σε μία οικογένεια ιών που είναι γνωστό ότι είναι θανατηφόροι σε ποσοστό έως και 75%. Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει πεθάνει κανένας από τους ασθενείς.

Οι ειδικοί εντόπισαν το πρώτο κρούσμα πριν από τον Ιανουάριο του 2019 στη Σαντόνγκ, και στη συνέχεια, το 2020, εντόπισαν μια ομάδα 14 περιπτώσεων και στις δύο επαρχίες.
Επειδή δεν βρέθηκαν λοιμώξεις κατά το πρώτο έτος της πανδημίας, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του 2020, οι ερευνητές διέκοψαν τις εργασίες του για να ασχοληθούν με την πρόληψη της εξάπλωσης του Covid.

Οι περισσότεροι ασθενείς νοσούν ήπια, με την πλειοψηφία να εμφανίζει συμπτώματα γρίπης. Κινέζοι ειδικοί που ερευνούν τον ιό πιστεύουν ότι τα ανθρώπινα κρούσματα είναι «σποραδικά». Το κέντρο βάρους της έρευνας πέφτει τώρα στο να διαπιστωθεί κατά πόσον ο ιός μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.